Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Osmieszenie BioWare - Zakonczenie ME3 to kopia piosenki! Spojlery!

15.03.2012 20:08
1
zanonimizowany572864
57
Generał
Image
Wideo

Osmieszenie BioWare - Zakonczenie ME3 to kopia piosenki! Spojlery!

TYM RAZEM BIOWARE SIE OSMIESZYLO!

Okazuje sie, ze zakonczenie ME3 to po prostu kopia piosenki "Starchild" zespolu Wintersun. Tekst owej piosenki (ktora powstala dawno temu) pasuje idealnie do zakonczenia.

Natomiast ostatnia scena z gry (oraz twarz Tali) to po prostu skopiowanie obrazkow dawno fruwajacych w necie.

---------->>>>>>

Piosenka na YT

http://www.youtube.com/watch?v=rm82gjZDIDU

Temat na forum BW:

http://social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/9993946/1

15.03.2012 20:12
Irek22
2
odpowiedz
Irek22
164
Legend

Nie no, bez jaj... Nienawiść do ME 3 widać wielka jest - to musiał zrobić jakiś totalny hejter... ;)

Była kiedyś taka gra Limbo of the Lost, która okazała się jednym wielkim plagiatem (w CDA była to jedyna gra w historii, która otrzymała -1/10) i szybko ją wycofano ze sklepów. Oczywiście Bioware nie zerżnęło od kogoś całej gry, ale... wokół tego producenta śmierdzi coraz bardziej.

Czy to aby na 100% prawdziwe??? Widzę co prawda datę wstawienia tego filmiku na YT, widzę zakończenie, na socialu Bioware ludzie też są zdziwieni (i zniesmaczeni), ale aż trudno w to uwierzyć!

15.03.2012 20:16
👎
3
odpowiedz
zanonimizowany572864
57
Generał

Niestety, taka jest prawda.

Piosenka powstala pare lat temu, a obrazki Winterspace od dawna sa w necie.

O Tali nawet nie wspominam. Po prostu zenada.

15.03.2012 20:18
4
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Oh... Naprawde ? Puknijcie sie w leb barany z tym ME3. Hejtowac zaczeli gorzej niz co kolwiek innego - idzcie pograc w inne, bezmozgie Battlefieldy - bo ta gra jest dla was za "madra". -.-

Czytal ktos wogole ten tekst ? Wystarczylo wejsc na strone "Tekstowo" - Jaki to ma niby zwiazek z ME3 ? Ludziom na leb podupadlo ?

Jak byscie czytali, barany, to byscie wiedzieli - ze zdjecie tej kobiety bylo udostepnione dla BioWare i maja calkowite do tego prawa.
Nie wiem, jak z ta "zima", ale wydaje mi sie, ze polega to na tych samych zasadach co zdjecie Tali.

15.03.2012 20:19
pecet007
😒
5
odpowiedz
pecet007
178
~
Image

15.03.2012 20:21
😁
6
odpowiedz
zanonimizowany572864
57
Generał

Sethlan - Zadales sobie w ogole trud z przeczytaniem tematu? Bo mam wrazenie, ze to dla ciebie jest juz za trudne.

Forum jest po to, aby wyrazic swoja opinie. Natomiast nie wiem co ma zwykly PLAGIAT wspolnego z "hejtowaniem".

15.03.2012 20:22
😁
7
odpowiedz
zanonimizowany826434
6
Konsul

[5]

15.03.2012 20:23
8
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

@Gastovski - "w ogole" - "wogole"

Nie jest to wyrazanie opinii, tylko mieszanie tej gry z blotem i Bog wiadomo, czemu winnych, ludzi z BioWare...

15.03.2012 20:29
😁
9
odpowiedz
zanonimizowany572864
57
Generał

Pisze sie w ogole, a nie "wogole".
<-------------

Gratuluje.

Jak byscie czytali, barany, to byscie wiedzieli - ze zdjecie tej kobiety bylo udostepnione dla BioWare i maja calkowite do tego prawa.
Nie wiem, jak z ta "zima", ale wydaje mi sie, ze polega to na tych samych zasadach co zdjecie Tali.

Daj link. Natomiast wyzywanie innych ludzi od baranow, tylko dlatego, ze zwrocili uwage na kopiuj/wklej znanej firmy, swiadczy tylko i wylacznie o twoim braku kultury.

Widac, ze nie potrafisz przelknac faktu, ze BioWare dalo ciala. Pogodz sie z tym.

15.03.2012 20:30
10
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

EPIC FACEPALM

rany, a wiec to takim ludziom podoba sie zakonczenie ME3 :o

15.03.2012 20:35
Irek22
11
odpowiedz
Irek22
164
Legend

Czytając posty Sethlana, domysły odnośnie indoktrynacji w zakończeniu ME 3 wydają się być coraz bardziej uzasadnione...

15.03.2012 21:26
12
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Przepraszam za wprowadzanie w blad i moja kulture - ale od premiery ludzie pieja jakie to ME3 i BioWare jest zle. Nie wiele ludzi widzi, jakie sa pozytywne strony tej produkcji, nie wiele ludzi widzi w niej to, co jest naprawde dobre. Ciezko mi sie pogodzic z faktem, ze BioWare jest wyraznie gorsze niz za czasow Baludr's Gate, Neverwinter Nights, KOTORa, oraz Jade Empire, z checia bym zobaczyl jak ta firma odradza sie z jakims niezapomnianym tytulem, ktory by pokazal, ze BW nie jest zle. Ciekawe ile jest w tym winy samego EA.

Daj link. Natomiast wyzywanie innych ludzi od baranow, tylko dlatego, ze zwrocili uwage na kopiuj/wklej znanej firmy, swiadczy tylko i wylacznie o twoim braku kultury. - Wybacz, ale na GOLu ktos o tym i pisal i byl odnosnik do tematu na forum BioWare, teraz tego nie znajde. Po za tym, skoro dostali dostep do tego materialu, a byl on dla nich odpowiedni, to owszem mozna nazwac kopiuj/wklej - lecz nie jest to do konca prawda.

15.03.2012 21:34
13
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

bzdura, na forach bioware wiekszosc postow w dyskusji o zakonczeniu zaczyna sie wspomnieniem o tym ze wszystko jest CUDOWNE, oprocz zakonczenia wlasnie.

15.03.2012 21:38
Irek22
14
odpowiedz
Irek22
164
Legend

Dostali pozwolenie, nie dostali - mało mnie to obchodzi.
Nawet jeżeli mieli pozwolenie, to i tak problem tkwi gdzie indziej - przerażające jest bowiem to, że firma, w której nad jednym tytułem przez ok. 3 lata pracuje z kilkaset osób, która ma gigantyczny budżet i pewnie artystom-grafikom płaci krocie, musi ubiegać się o pozwolenie na wykorzystanie czyichś zdjęć i profilu, bo sama nie ma pomysłu, jak coś zrobić. Inaczej się tego nie da wytłumaczyć.
A jeżeli nie mieli pozwolenia, to...

Bioware od kilku lat przeżywa kryzys twórczy, cały czas jest w stagnacji (a nawet recesji) i nie umie z tego wyjść. A sprawa z wykorzystaniem tych zdjęć jest tylko kolejnym na to dowodem.

15.03.2012 21:55
15
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

Skoro gra byla robiona przez ponad 2 lata - to jest rowniez pewne prawdopodobienstwo, ze takowe foty wyplynelo od BioWare, moze byly one przez nich stworzone. Wiem, ze jest to naciagane, ale nikt tak naprawde nie wie - jak to bylo, z wyjatkiem pracownikow.

bzdura, na forach bioware wiekszosc postow w dyskusji o zakonczeniu zaczyna sie wspomnieniem o tym ze wszystko jest CUDOWNE, oprocz zakonczenia wlasnie. - Glownie chodzilo mi o GOL, wiekszosci cos nie pasuje...

15.03.2012 22:08
Irek22
16
odpowiedz
Irek22
164
Legend

To jest jakaś kompletnie niedorzeczna bzdura, a nie naciągana teoria. Zresztą jak widać sam za bardzo nie wierzysz w to, co piszesz.

Spójrz prawdzie w oczy i nie broń ich ślepo bez namysłu - Bioware po prostu dało ciała. Koniec i kropka. Nie ma żadnego "ale". Tu nie chodzi o zdradę twojej żony, żeby tak trudno było w to uwierzyć i się z tym pogodzić.

15.03.2012 22:09
😁
17
odpowiedz
zanonimizowany661458
26
Senator

15.03.2012 22:14
18
odpowiedz
zanonimizowany631395
120
Legend

Bioware po prostu dało ciała. Koniec i kropka.

Ok, ale w sumie w czym dało ciała? Ja przy ME3 bawiłem się świetnie i nawet gdybym się dowiedział, że do produkcji tej gry wykorzystywano małe dzieci, a całość podkradnięto jakimś polaczkom, to dalej nie zmienia faktu że to świetna gra. Ciekawe ilu hejterów stąd w ogóle grało.

15.03.2012 22:22
19
odpowiedz
zanonimizowany572864
57
Generał

Co sie dzieje z BioWare? Nic sie nie dzieje. Ot, takie sa skutki, kiedy korporacje jak EA nastawione WYLACZNIE na zysk (zysk jest oczywiscie istotny, ale tworczosc takze) wtracaja sie do pracy artystow. To samo sie dzieje w branzy filmowej, kiedy wytwornie wkladaja paluchy do scenariusza. Najgorzej jest jednak, kiedy tworcy sila sie na pseudo artyzm (zakonczenie ME3), wmawiajac wszystkim dookola jakie ono wszystko jest swietne, bo przeciez jest mroczne, smutne i bez happy endu. Rzecz w tym, ze nie dosc, ze nie dali wyboru zakonczenia (ktore sa esencja tej serii - 3 zakonczen rozniacych sie kolorem chyba nie liczymy), to na dodatek uznali, ze "happy end" na pewno musi byc przeslodzony i oklepany. Jak sie nie ma pomyslow i sie to ukrywa to ukrywa pod plaszczykiem "ambitnego" zakonczenia, to moze ktos mniej rozgarniety sie da nabrac. Jednak fani pokazali, ze nie z nimi te numery. Nie doszukujmy sie glebi tam, gdzie jej nie ma. Nawet jak pseudo intelektualni tworcy nam to probuja wmowic. Poza tym, w najlepszym zakonczeniu Shepard dalej zyje, wiec gdzie to rzekome "smutne" zakonczenie o ktorym mowi BioWare? Przeciez to sie kupy nie trzyma. Tylko teoria o indoktrynacji moze nadac temu sens. Inaczej ME3 odplynie w nieslawie.

Do tych, ktorzy nie moga sie pogodzic, ze ME3 zawiodl wiele osob (a szczegolnie zakonczenie zawiodlo) - pamietajcie, ze ME1 napisal wylacznie Drew Karpyshyn (KOTOR!), a ME3 Mac Walters. Wszystko co Karpyshyn wymyslil dla trylogii, zostalo zmienione przez "nowy" team. EA pewnie tez dolozylo do tego swoje trzy grosze. ME to po prostu juz nie ta sama gra, ktora byla w 2007 roku, kiedy jeszcze byla exem wydanym przez Microsoft na X360.

Cyber Rekin - Ale jakich hejterow? Wyrazanie swojego zdania to bycie hejterem? Poza tym, wejdz sobie na forum BioWare i poczytaj posty tych rzekomych hejterow. Wiekszosc z nich to ludzie, ktorzy graja w ME od 2007 roku, przeszli oba ME kilka razy, wydali kupe kasy na kolekcjonerki i DLC i uznali ME3 za swietna gre, poza zakonczeniem oczywiscie. Ich tez nazwiesz hejterami?

Osobiscie gram w ME od 08 roku, wydalem kupe kasy na DLC do dwojki, przeszedlem pierwsze 2 czesci wielokrotnie i przeszedlem ostatnio ME3, ktore mialem w preorderze. Uwazam, ze fabula byla slaba, a zakonczenie tragiczne. Czy jestem hejterem?

15.03.2012 22:48
Lindil
20
odpowiedz
Lindil
257
Lumpenliberał

Podstawowym problemem ME jest - moim skromnym zdaniem - fakt, że przez trzy części budowana jest historia kilku bardzo ciekawych postaci i ich przyjaźni z Shepardem. W trzeciej części w zakończeniu to wszystko jest pozostawiane bez jakiejkolwiek konkluzji, a w zamian dostajemy jakiś tani, pseudointelektualny kawałek o stosunkach organicznych i syntetycznych form życia - co raczej nikogo nie obchodzi.

15.03.2012 23:54
21
odpowiedz
zanonimizowany661458
26
Senator

Gastovski - mogę się ze wszystkim oczywiście zgodzić, ale mam jedno pytanie... mianowicie kiedy wyskoczysz z mojej lodówki? Wklejasz to wszędzie gdzie tylko można...

16.03.2012 01:26
Chudy The Barbarian
22
odpowiedz
Chudy The Barbarian
89
Legend

Obrazek z 1 posta jest przestarzały, jest tego dużo więcej :P Jedno z tych co zapamiętałem: "dziecko" ze scenki z zakończenia to tak naprawdę zmniejszony model dorosłego (do tego Sheparda).

16.03.2012 15:50
23
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

@Gastovski - Nie jestes fanem tej serii ? Po co grasz w ta gre od premiery pierwszej czesci, wydajesz kase na DLC, a przy ostatniej czesci, ktora o dziwo nie wiele rozni sie od poprzednich, zalamujesz rece i twierdzisz, ze jest kiepska.

Sama gra jako ME3 jest dla mnie dobra, nawet w wielu miejscach "bardzo" - lecz jest wyraznie slabsza od poprzenich, co nie znaczy, ze jest calkiem beznadziejna. Mimo wszystko jestem fanem serii i wylozonych na ta gre pieniedzy nie pozaluje nigdy.

16.03.2012 15:56
😉
24
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

ja bym dorzucil jeszcze "stairway to heaven" scena jak Shepard wzlatuje na tej platformie, czyz to nie czytelne nawiazanie? Kolejny plagiat!

16.03.2012 17:31
😉
25
odpowiedz
zanonimizowany572864
57
Generał

Sethlan - A gdzie ja mowilem, ze nie jestem fanem serii ME? Poza tym, co to ma niby do rzeczy z krytyka trojki? To, ze lubie jakas seria ma oznaczac, ze przy kazdym produkcie z jej logiem mam padac plackiem z zachwytu? Pogodz sie z faktem, ze ludzie maja rozne zdania i ze moga sie czuc rozczarowani.

Trojka rozni sie BARDZO od jedynki i sporo od dwojki. Jezeli tego nie widzisz, to coz, nie pomoge ci :).

Fakt jest taki, ze BioWare zmienilo zakonczenie po wycieku scenariusza, a fabula ME3 napisana dawno temu przez Karpyshyna zostala zignorowana i zmieniona przez Waltera. Szkoda, bo poprzednia wersja byla o niebo ciekawsza.

smuggler - Czyli uwazasz, ze powyzsze obrazki z googla przypadkowo wygladaja niemal identycznie, jak zakonczenie i twarz Tali. Ach, przeciez zapomnialem, zakonczenie jest piekne, ambitne, no i nie ma happy endu, a juz za to 100+ punktow do artyzmu. Az strach pomyslec co sie stanie, jezeli BioWare wyda prawdziwe zakonczenie jako DLC, a dotychczasowe okaze sie zwykla indoktrynacja przez Zniwiarzy.
Co poczna wtedy ci, ktorzy sie spuszczali dotychczas nad zakonczeniem? Pewnie jak przystalo na ludzi bez wlasnego zdania klasna w dlonie i beda sie dalej zachwycac.

16.03.2012 19:16
26
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

Gastovski - ile musze na koncu wstawic emotikonek bys ty i tobie podobnie zalapali "to zart"?
:)?
:) :)?
:):):):):):):):):):):):):)?

Juz? Zalapales? To teraz wez czysta szmatke, zmocz w zimnej wodzie i przyloz do tego narzadu, ktorym myslisz, powinno pomoc.

Ze zacytuje klasyka z postu [24] Pogodz sie z faktem, ze ludzie maja rozne zdania Zdumiewajace, ze sam nie stosujesz sie do tego, co innym zalecasz.

Co poczna wtedy ci, ktorzy sie spuszczali dotychczas nad zakonczeniem? Pewnie jak przystalo na ludzi bez wlasnego zdania klasna w dlonie i beda sie dalej zachwycac.

Co poczna? Usmieja sie zdrowo i zobacza czy nowe zakonczenie tez im skopie dupy. Jak tak - beda 2x na plusie, jak nie - dla wlasnej satysfakcji uznaja poprzednie zakonczenie za obowiazujace.

A przy okazji gratulacje za zadziwiajaca logike - czlowiek bez wlasnego zdania, to ten ktory nie podziela zdania Gastovskiego. Excellent, milordzie, excellent, magnifigue!

16.03.2012 19:19
27
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

moze faktycznie powinienes popracowac nad emotkami, bo ja w [24] widze jedynie wysmianie konceptu ze Bioware cos zerznelo, a dokladnie do tego odniosl sie Gastovski.

btw, gratuluje odniesienia do penisa, nie wiem jak, ale udalo ci sie je zmiescic w poscie o mass effekcie i zartach.

16.03.2012 19:22
28
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

[27] Znasz pojecie "sarkazm"? Wykpilem ogolnie idee szukania plagiatu na zasadzie "o, akcja w kosmosie, a widzieliscie Gwiezdne Wojny? I wszystko jasne!".

PS. Myslalem o mozgu/glowie, no ale... a do penisa tez moge nawiazac "eeee... jakie ch... zakonczenie!". Juz jestem cool, czy jeszcze mam ciutke pomarudzic? :)

PSS Naturalnie z ta fota to juz przegiecie - mogli jej chociaz trzecie oko dorysowac. :)

16.03.2012 19:24
Damian1539
29
odpowiedz
Damian1539
87
4 8 15 16 23 42

Mój Shepard ma włosy takiego samego koloru jak ja. Plagiat!

16.03.2012 19:49
30
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

rzzecz w tym, ze to nie jest powiazanie na poziomie tego, ze akcja rozgrywa sie w kosmosie, to raczej tak jakby przemalowali Gwiazde Smierci i nazwali ja Tyglem czy jak to tam brzmi w polskiej wersji.

16.03.2012 20:19
31
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

Bo to jest taka GW - superbron, ktora strzela promieniem :)

16.03.2012 20:41
32
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

no dobrze, co nie zmienia faktu ze przynajmniej zmienili jej wyglad dosc znacznie, o tali/dziewczynie bym tego nie powiedzial :p

16.03.2012 20:59
😉
33
odpowiedz
zanonimizowany572864
57
Generał

Smuggler - Moze jedna wystarczy? Nikt nie siedzi w twojej glowie i nie wie co masz na mysli.

Natomiast twoj brak kultury pomine milczeniem. Fajnie by rowniez bylo, gdybys mi byl wstanie zacytowac, gdzie w tym temacie rzekomo nie pogodzilem sie faktem, ze ludzie maja inne zdania. To, ze uwazam, ze ci, ktorzy bezkrytycznie wielbia zakonczenie ME3 sa bez wlasnego zdania, to moje zdanie.

Nie wiem ile masz lat, ale zachowujesz sie jakbys mial nascie i ktos cie smiertelnie obrazil, skoro przez internet musisz dawac takie kretynskie porady jak - Juz? Zalapales? To teraz wez czysta szmatke, zmocz w zimnej wodzie i przyloz do tego narzadu, ktorym myslisz, powinno pomoc.

Damian1539 - Zadales sobie w ogole trud z przeczytaniem tematu?

16.03.2012 21:06
😈
34
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

Specjalnie dla cievbe jeszcze raz twoje wlasne slowa, bo moze sam nie rozumiesz co mowisz

Specjalnie wyboldowalem fragmenty z 'wlasnym zdaniem'. Jasno z tego wynika, ze osoby, ktorym sie podoba owo zakonczenie to osoby bez swego wlasnego zdania, lemmingi jakie, czy co. Ktos im kazal, to sie zachwycaja itd. itp.

Oraz dodatkowo fragmencik, ktory powinien sobie wziac do serca osobnik biadajacy nad cudzym brakiem kultury. Zaprawe WERSAL, FAPtastycznie wrecz pokazales mi na czym polega PRAWDZIWA kultura dyskusji. "Czuje sie zmiazdzony i rozbity na kawalki." by dla odmiany zacytowac samego siebie :)

Jesli nadal nie dotarlo, to nastepnym razem cytat moze byc DUZYMI LITERAMI.

Jeszcze jakies problemy masz?

16.03.2012 21:23
.:Jj:.
😁
35
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

[5]

pwned

Forum: Osmieszenie BioWare - Zakonczenie ME3 to kopia piosenki! Spojlery!