Jak rozgrywka w Fifie w porównaniu z UPC?
Pytanie do tych, którzy posiadali obie usługi.
A do gry w FIFE nie wystarczy jakieś słabsze łącze? Na 10Mb/s bym pograł?
W FIFE to bardziej pomogą rytuały i modlitwy niż dobry internet. Z serwerami EA są takie problemy że przy światłowodzie też nie raz są problemy.
Dlatego pytam tych, którzy testowali Orange.
Zauważyłem, że im gorszy internet tym wyniki lepsze. W jakiś magiczny sposób EA dostosowuje rozgrywkę do słabszego połączenia. Odpalcie hotspot w tel i zauważycie różnicę. Na waszą korzyść :)
Dziwnym trafem streamerzy zawsze mają problem z internetem i grają u siebie. I często wygrywają.
U mnie UPC 300 i w 95% gram na wyjeździe.
Zmiana netu na mobilny. Ping 100-1000 ms i mecz u siebie. Co najlepsze gra się lepiej, bo gra zwalnia.
Masz szczęście, że nie jesteś dostawcą, bo bym Cię chyba z miejsca zajebał.
Ja mam tskie lacze w Orange od 2 lat, ale nie jestem wawy. Pewnie dlatego Fifa mi skacze....piłeczkami :/
Zobacz czy mozesz wziac T-Mobile, Orange ma z nimi umowe na udostępnienie swiatlowodu w blokach, moze teraz w domkach jednorodzinnych. Czesc klientow na forum Orange opisywalo mniejsze opoznienia gdy korzystali z T-Mobile.
Generalnie pomimo tego, ze Orange udostepnia swiatlowod, nie jest to odsprzedana usluga, routing zapewnia juz T-Mobile wiec faktycznie moze byc lepiej. Sam czekam na swiatlowod z dotacji POPC, raczej mysle żeby skorzystac z uslug RFC lub T-Mobile zamiast Orange.