Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Odpalenie GTA V

19.01.2020 11:22
Pizystrat
1
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

Odpalenie GTA V

Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem, dlatego piszę.

Sprawiłem sobie nowy komputer, a do niego podłączyłem stary dysk HDD z zepsutego laptopa, bo miałem tam zainstalowane m.in. GTA V. Mam oryginalne GTA na bodaj 7 płytach i nawet jakbym chciał, to nie zainstaluję, ponieważ nie mam napędu. Przy próbie odpalenia gry normalnie wyskakuje logo, ładuje się, po czym pokazuje się okienko Social Club i ściąga się jakiś ważący 81 MB patch, po czym okienko znika... i nic. Nic się nie dzieje. Gry nie odpalałem 2,5 roku, no ale dziwna sprawa. \

Wcześniej wyskakiwały braki w plikach "dll", ale ogarnąłem to i powinno śmigać, a jednak coś blokuje gierkę. Szczerze powiem, że średnio widzi mi się ponowna instalacja/legalne ściąganie gry od nowa.

Swoją drogą czy Social Club w ogóle oferuje legalne ściąganie gry jeśli ma się oryginalną kopię na płytach, ale ma się nowy komputer bez napędu?

post wyedytowany przez Pizystrat 2020-01-19 11:23:04
19.01.2020 12:02
2
odpowiedz
zanonimizowany1044195
49
Generał

Właśnie większość gier i programów wymaga ponownej instalacji po instalacji systemu na nowo. To że ci się nie chce uruchomić to pewnie w dalszym ciągu brakuje jakiś plików od tej gry ale jakich to ciężko będzie stwierdzić. Kup sobie jakiś napęd optyczny na usb i zainstaluj z płyty.

Ja to się dziwie że co niektórzy jak kupują nowego PC to bez napędu, a potem zdziwko że nie ma gdzie płyty włożyć.

19.01.2020 12:51
Pizystrat
3
odpowiedz
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

No ciekawe tylko, że wszystkie inne gry działają, tylko nie GTA. Dlatego pytam.

Ja to się dziwie że co niektórzy jak kupują nowego PC to bez napędu, a potem zdziwko że nie ma gdzie płyty włożyć.

A co ty taki jakiś nieprzyjemny, okres ci się zbliża? Zapytałem tylko, daruj sobie te złośliwe komentarze, nawet jeśli jest w nich trochę racji. Kupiłem taki komputer jaki chciałem i wcale nie musisz mi się dziwić. Skoro kupiłem taki, a nie inny, to chyba nie jestem zdziwiony, że nie ma napędu, fucking logic?

19.01.2020 13:21
4
odpowiedz
zanonimizowany1282041
45
Generał

Jak próbujesz uruchomić GTA V z social clubem na nowym kompie to musisz od nowa zainstalować na dysku Social Club(chyba ostatni to Social Club v1.1.5.6 Setup) (na stronie rockstara stare linki odsyłają do nowego lanchera) i do tego GTA V Launcher http://patches.rockstargames.com/prod/gtav/Launcher_EFIGS/GTA_V_Launcher_1_0_1365_1.exe .
Problem w tym, że może ci nie wykryć gry (powinieneś mieć jeszcze kopie wpisów z rejestru ze starego kompa).

Dlatego lepiej jak ściągniesz grę od nowa: https://support.rockstargames.com/articles/205359647/Support-For-GTAV-PC-Owners-to-Re-Download-GTAV-As-a-Digital-Copy

post wyedytowany przez zanonimizowany1282041 2020-01-19 13:21:32
20.01.2020 07:45
Pizystrat
5
odpowiedz
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

No i to jest pomoc, dzięki czapla43 :)

Forum: Odpalenie GTA V