Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Odkryłem źródło teorii o wklęsłej Ziemi!

24.11.2013 22:56
Imak
1
Imak
128
Senator
Image

Odkryłem źródło teorii o wklęsłej Ziemi!

Moje śledztwo trwające od września właśnie dobiegło końca. Kiedy Golasy toczyły świętą wojnę z niebocentrytami, ja zaniechałem udziału w walce i postanowiłem poświęcić życie na poszukiwaniu prawdy w ostoi ciszy i spokoju - w bibliotece.

Prawie trzymiesięczne studiowanie pradawnych źródeł na nic się nie zdało, pomogło mi tylko w przytyciu o 3 kilogramy...
Przełom nastąpił, kiedy zostałem pochłonięty lekturą "Przenicowanego świata" Arkadija i Borysa Strugackich. W niespodziewanym momencie zauważyłem jakiś znajomy przekaz, uczucie podobne do deja vu.

Po chwili namysłu przypomniałem sobie o mojej misji i olśniło mnie. Poznałem prawdę - wklęsła Ziemia jest wymysłem słynnych rosyjskich pisarzy Science-Fiction.

W zamieszczonym skanie na czerwono zaznaczyłem akapity o które chodzi.

Regulamin:
1) Jeśli ktoś swoimi wypowiedziami przejawia tendencje w kierunku treści bazującej na wymyślnych naukach sekt i nieprawdopodobnych teoriach spiskowych, to będą one ukrywane.
2) Jeśli jednak chcesz rozpętać kolejną wojnę w tym niegdyś spokojnym wątku, to wiedz, że jakkolwiek chciałem się tym ciekawym znaleziskiem pochwalić, to ten wątek został stworzony w dużej części dla beki i nie powinienes tutaj spamować.

24.11.2013 23:22
👍
2
odpowiedz
zanonimizowany947667
2
Centurion
Image

Żadne sc fi. Wystarczy znać Prawa Działania Wszechświata aby wiedzieć że Planeta na biegunach ... ucz się geometrii działania Wszechświata, fizyki kwantowej itd. to zrozumiesz. Ziemia ma dwie strony grawitacji. Teoria o tym że my żyjemy pod ziemią jest akurat błędna ale .... wygląda to dokładnie tak jak na obrazku.

I niema się co spierać z ignorantami, jak ktoś matematyki nie rozumie, nie wie jak działa świat mirko i marko to ... nie ten poziom :)

I zapamiętaj sobie ze w bibliotece odpowiednich książek nie znajdziesz. Zapisz się do jakiegoś Zakonu czy stowarzyszenia Mistycznego to cię będą uczyć co i jak i dlaczego. Oficjalnie wszystko jest ukryte przed " bydłem " :)

24.11.2013 23:26
Bezi2598
3
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

vdcosta13 ty nadal swoje?

24.11.2013 23:26
Imak
📄
4
odpowiedz
Imak
128
Senator

Eee... Nie znam twoich intencji, ale przypominam o regulaminie tego wątku, w którym wyraźnie jest napisane(a w zasadzie, to będzie, kiedy skończę pisać ten post), że posty wskazujące na to, że ich autor jest maniakiem, chcącym wcisnąć innym swoją rację, będą ukrywane.

24.11.2013 23:35
😊
5
odpowiedz
zanonimizowany947667
2
Centurion

W szkole jak cię uczyli że 2 + 2 = 4 to mówiłeś że są maniakami chcący wcisnąć swoją prawdę ?

Chyba się pomyliłem, myślałem ze jestem mądrą szukającą osobą. Ja powiedziałem wyraźnie, poznaj Prawa, Geometrię działania Wszechświata, jak to jest dla ciebie za trudne to trudno :)

PS. Bezi, ja nie wiem czy zauważyłeś ale ja cię kompletnie nie znam i w ogóle nie zwracam na twój ból dupy uwagi :)

24.11.2013 23:38
Bezi2598
6
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

Jak ja mam cię traktować poważnie?

Zapisz się do jakiegoś Zakonu czy stowarzyszenia Mistycznego to cię będą uczyć co i jak i dlaczego. Oficjalnie wszystko jest ukryte przed " bydłem " :)

Zresztą wystarczy przeczytać historię twoich postów. I czemu niektóre słowa w środku zdania piszesz z dużej litery? W sekcie słabo języka uczą.

24.11.2013 23:42
Imak
7
odpowiedz
Imak
128
Senator

Ech, to mój pierwszy raz, jak jestem szeryfem w moim wątku.

24.11.2013 23:43
Bezi2598
😈
8
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

Możesz poczuć się choć trochę jak Soul. Jak ci nie odpowiada jak ktoś coś pisze. Ukryj.

24.11.2013 23:44
😊
9
odpowiedz
zanonimizowany947667
2
Centurion

Ale co mnie to obchodzi jak ty traktujesz innych ludzi :) Ja cię nie znam i poznać nie chce a ze widzę że zdecydowanie masz jakieś problemy to raz i tylko raz postanowiłem ci zwrócić uwagę że jak coś cię boli to idź z tym do lekarza a nie odnoś się z tym pod każdym moim postem :)

Tyle.

Ja swoje powiedziałem ... widać niektórych to razi w oczu i są na tyle niedorozwinięci aby coś od razu ignorować zamiast sprawdzić. To nie miejsce dla mnie, szkoda mojego czasu :)

24.11.2013 23:46
Bezi2598
10
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

Ja nie odpisuje na każdy twój post, dzienny limit bullshitu jaki mogę przeczytać wyczerpujesz w jednym poście. Po prostu ty się z tym gównem wszędzie wpychasz.

To nie miejsce dla mnie, szkoda mojego czasu :)

Też tak uważam.

24.11.2013 23:48
zarith
😁
11
odpowiedz
zarith
253

jak ktoś nie wie jak działa świat mirko i marko to powinien się zapytać mirka i marka:)

25.11.2013 00:05
Hikee
12
odpowiedz
Hikee
20
Pretorianin

Aleosotuchosi? O wklęsłym świecie nie słyszałem, za to słyszałem o płaskim, a tego na pewno nie wymyślili rosyjscy pisarze sci-fi. Zakładam więc, że po prostu znalazłeś pierwsze użycie tego motywu w literaturze, tak?

25.11.2013 00:07
.:Jj:.
😁
13
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

vdcosta13=> pisz listy do premierów, naukowców a nie oświecaj takich gminnych głupków!

25.11.2013 00:20
Imak
👍
14
odpowiedz
Imak
128
Senator

Hikee - https://www.gry-online.pl/forum/niebocentryzm-zyjemy-w-srodku-ziemi/z7c443c6
Polecam ten i kolejne cztery/pięć wątków o tym samym...

25.11.2013 01:26
Herr Pietrus
15
odpowiedz
Herr Pietrus
231
Jestę Grifterę

Ale w sumie to jest naprawdę fajny sposób by poczuć się naprawdę bardzo mądrym - wymyślić dziwaczną, bzdurna teorię a potem udawać profesora fizyki... Dobre ćwiczenie an tupet, pokrętną argumentację... może to jakaś forma terapii albo "coachingu".

25.11.2013 08:14
graf_0
16
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Imak - pomysł jest dużo starszy niż Strugaccy, Strugaccy nadali mu jedynie "prawdopodobną" formę.

25.11.2013 09:55
Stra Moldas
😊
17
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Herr Pietrus -> No, nawet w polskim życiu publicznym takie osoby z wymyślonymi teoriami funkcjonują. :)

Forum: Odkryłem źródło teorii o wklęsłej Ziemi!