Kupiłem netbooka
http://www.x-kom.pl/p/63457-netbook-10-asus-eee-pc-1015pn-n550-2048-250-bialy.html
W menadżerze urządzeń, pokazuje mi w zakładce grafiki, że mam tylko ION
Gry się tną.
Gdy chciałem zainstalować Graphic Accelerator wyskoczył mi komunikat, że nie spełnione są wymagania systemowe -.-
Mimo, że dobrałem odpowiedni typ netbooka na asustek.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak ściągnąć stery do tej karty graficznej oraz czy można ręcznie zmieniać między ION a GeForce?
Pozdrawiam :)
czy można ręcznie zmieniać między ION a GeForce?
>>przecież ION to właśnie GeForce. Mylę się? Z tego co wiem, ION jest od Nvidii.
Niestety w sprawie sterowników Ci nie pomogę, ponieważ doświadczenia z układami ION oraz Intel GMA nie mam. Ale przynajmniej podbiję Ci wątek, może ktoś lepiej doświadczony ode mnie pomoże Ci rozwiązać Ci ten problem.
ION to platforma, która składa się z 2 kart graficznych. Intel GMA, który jest mało wydajny ale też pobiera znacznie mniej prądu (więc netbook chodzi dłużej), oraz GeForce jakiś, który jest wydajniejszy, ale też nie nadaje się do grania i zużywa więcej prądu. Ale za to ma CUDA, które świetnie sprawdzają się przy dekodowaniu filmów HD (jeżeli masz odpowiedni kodek i odpowiednio sobie skonfigurujesz program do odtwarzani filmów).
Sterowniki do IONa znajdziesz na stronie nVidii.