Zastanawiałem się nad tymi trzema:
1. Nóż Italy Mafia Carbon - koszt ok. 30 zł
2. Nóż sprężynowy Frank Beltrame Italy Classic Olive - koszt ok. 145 zł
3. Nóż Magnum Italian Classic - koszt ok. 100 zł
Pytanie brzmi: który z nich wybrać, nie chce sam wybierać bo boje się, że po jakimś czasie od zakupu złamie się czy coś. Jeśli znacie się i sądzicie, że to lipny wybór to podajcie mi linka do jakiegoś innego noża (nie musi być sprężynowy)
Raczej bardziej do celów kolekcjonerskich, będzie leżał na półce ale też może czasami przydać się np do przecięcia czegoś
Nie przesadzajmy :D Ma głównie leżeć grzecznie na półce i ładnie wyglądać czasami tylko jak mi zabraknie noży w domu czy coś to go użyje xdd
No to może weź ten droższy, na pewno lepsza stal i jakość bo za trzy dychy to chyba nie ta bajka. Wybieraj pomiędzy dwójką, a trójką, który ci się bardziej podoba. Cena naprawdę ma znaczenie.
Nie lepiej jakiś folder EDC? Benchmade, Spyderco, CRKT raczej poza budżetem, ale taki Kershaw się zmieści
Nie bierz żadnego. Kup kwiaty. miej w sercu miłość, to Cię przed napastnikiem zawsze uchroni. Bądź europejczykiem.
Zaraz wpadnie kilka typów golowiczów.
Jeden z nich zacznie wypisywać ci modele za kilkaset złotych twierdząc, że nie warto kupować tańszych
Równocześnie inny zacznie pisac, "po co ci nóż" po czym wymieni szereg niebezpieczeństw z nim związanych
Nie daj Boże napiszesz coś co sugeruje, że masz zamiar nosić go przy sobie nie wykopiesz się spod sterty wieszczów zagłady Twojej i Twoich bliskich gdyż zaraz ktoś ci go odbierze i Cię nim zadźga.
A no i zapomniałem o standardowych wpisach typu "policja Ci zabierze i będziesz miał problemy, można tylko do szerokości 8 cm nosić/nie można nosić"
A tak w ogóle to nie polecam tych najtańszych z allegro - miałem dwa i obydwa zespuły się po paru miesiącach zabawy. Jednemu odkręciła się rączka, drugiemu ułamała (mowa o motylkowych).
Zapomniales o pewnym tutejszym japiszonie, ktory zaraz napisze ze noze sa dla biedakow i niech Bart kupi sobie gnata, jak prawdziwy Albanczyk a nie jakis podrabianiec.
Zaraz wpadnie kilka typów golowiczów.
Jeden z nich zacznie wypisywać ci modele za kilkaset złotych twierdząc, że nie warto kupować tańszych
Ten rodzaj golowicza kocham najbardziej. Wątek w stylu: szukam dobrej łyżki do butów i odpowiedzi w stylu : bierz model ghx Turbo mk219 lux, mieszanka tytanu i adamantium, pozłacana końcówka oraz gniazdo USB, w sumie nie warto brać nic tańszego. Na Allegro używkę dostaniesz już za jakieś 500 zł.
Gimnazjaliści ostoją Europy!
bart89018:
Witam, ostatnio usłyszałem trochę o grafiku komputerowym. I chciałbym się trochę o nim dowiedzieć. Do jakiej szkoły najlepiej iść? Ile taki grafik zarabia? I czy warto? Aktualnie jestem w 1 gimnazjum, więc mam jeszcze trochę czasu ale przez ten czas chciałbym czegoś się nauczyć, jakie programy?
Pozdrawiam :D
https://www.gry-online.pl/forum/grafik-komputerowy-czy-warto/z2d5422a