Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nowy telefon

20.05.2012 11:32
😊
1
zanonimizowany729755
28
Centurion

Nowy telefon

Witam, w sierpniu będę przedłużał umowę z play. Dotychczas przez 3 lata płaciłem 25 zł w abonamencie. Teraz zastanawiam się czy przedłużyć umowę czy wybrać telefon w innej sieci.

Chciałbym dotykowy telefon, najlepiej z androidem i przyzwoitą kamerą. Chodzi o to żeby był multimedialny ;) Tego wszystkiego bym chciał w abonamencie do 30 zł-40zł maksymalnie. Od razu mówię, że nie będę kupował bez umowy (np. z allegro).

Więc pytam was, jaki telefon i w jakiej sieci byście mi proponowali, i czy warto przedłużyć umowę?

20.05.2012 11:50
DARKI
2
odpowiedz
DARKI
135
Lodzermensch

Za takie grosze to wiele nie dostaniesz, przyzwoite smartfony z Androidem i multimediami zaczynają się w abonamentach powyżej 70zł.
Tani i w miarę dobry to może być np Sony Ercisson Live with Walkman, procesor Snapdragon S2 1GHz, ARM7, 512Mb Ram, układ graficzny Adreno 205, aparat 5MP, autofocus, dioda leda, nagrywanie filmów HD(720p 30fps), druga kamera do wideo rozmów, dwa głośniczki, ekran 3,2 cala, multidotyk 4 punktowy, Android 2.3(na przełomie maja i czerwca dostanie 4.0).
Ten telefon to jedyne sensowne minimum w dobrej cenie, jednak przy abo 30-40zł pewnie będziesz musiał dopłacić coś około 100zł przy podpisywaniu umowy.

Oczywiście pewnie znajdziesz tańsze oferty np Galaxy Mini, Galaxy Pocket i im podobne produkty z najniższej półki jednak ostrzegam, one są przestarzałe technicznie i już dziś nie będzie wszystko na nich chodzić, nie mówiąc o braku aktualizacji do nowego Androida.
Weź również pod uwagę, że Android to system stworzony z myślą o KORZYSTANIU Z INTERNETU, jak nie będziesz mieć pakietu danych w swoim abonamencie/mixie to nie ma sensu kupować w ogóle takiej komórki bo tracisz niemal całą jej funkcjonalność. Oczywiście jest WIFI, ale to mało.....

20.05.2012 14:11
😊
3
odpowiedz
zanonimizowany729755
28
Centurion

Dzięki DARKI za odpowiedź, wcześniej nigdy nie słyszałem o SE Live, a to naprawdę interesujący sprzęt ;)

Jestem ciekaw co mi zaoferuje play w ramach przedłużenia abonamentu.

20.05.2012 14:54
kaczor_donald
4
odpowiedz
kaczor_donald
54
1eden1edyny

Wilczurr- ciekawie się składa.1,5 miesiąca temu miałem taką samą sytuacje.Gdy zobaczyłem SE Live od razu o nim pomyślałem.Musiałem dopłacić tylko 150 zł przy abonamencie 30 albo 40 zł.

20.05.2012 15:05
kjx
5
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Jestem ciekaw co mi zaoferuje play w ramach przedłużenia abonamentu.

Nic. A właściwie nic. Ja dostałem propozycję (płaciłem abo 3x wyższy niż ty):
- 25% rabat na Abonament przez 10 miesięcy,
- 20 dodatkowych minut do wszystkich sieci,
- Stan Darmowy w Play przyznawany bezpłatnie na okres 6 miesięcy,
- promocyjny pakiet 50 minut do wszystkich sieci, przyznawany bezpłatnie przez okres 6 miesięcy.

+ Nokia 300 za prawie 100pln :)

O fajnym telefonie od Playa, w abonamencie tańszym niż Formuła 99 (no, może AllMax 65 też się załapie, bo można Gio za 1pln wziąć), zapomnij. Wystarczy sprawdzić na stronie. 70% słuchawek niedostępne, a reszta jest sporo droższa niż u konkurencji. Wystarczy poczytać telepolis czy oficjalny blog Playa, a zobaczysz, że bardzo źle się tam dzieje. Sam rzecznik stwierdził, że firma sprzedaje USŁUGI, a nie telefony. O ile jeszcze dwa lata temu, zjadali konkurencję na śniadanie, to teraz jest masakra. Owszem, nadal mają najwięcej minut/sms w abonamentach, ale jeśli chodzi o telefony, to Wielka Trójka już dawno ich przegoniła.

Najlepsze wyjście: tylko sim w All Incl Max - 29pln. Sporo minut, 1GB transferu, niski abonament. A telefon kupić osobno...

Forum: Nowy telefon