Witam wszystkich forumowiczów :)
jest to mój pierwszy temat i mam do was takie pytanie . Kupiłem sobie nowy sprzęt :
- Karta Graficzna - Sapphire HD6850 1gb gddr5
- Procesor - AMD Athlon II x4 640 ( 4 rdzenie 3.00Ghz
- Ram - 4gb ram ddr3
- zasilacz - corsair 600w gaming series
I tutaj pojawia się moje pytanie . Czy na tym sprzęcie pogram sobie w gry takie jak np. Battlefield ( butterfield) deus ex, skyrim , mass effect 3 i gry które dopiero wyjdą ? Może podpowiecie co w ww. sprzęcie zmienić ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam .
za malo ramu
na medium/high pograsz.
[6] Tam są drzwi --------------->
Procesor zmienić na Phenoma X4 960t
shawnz wczoraj zamówiłem ale masz 7 dni na zwrot bez podania przyczyny ;)
Co mógł bym zmienić żeby pograć w skyrima na high ? Jaką kartę do 500zł polecacie . Bo procesor chyba , może być nie ? :p
procesor kaszana, bierz i5. a zeby pograc 8gb ram minimum (mowie o bf3 i nowszych grach, bo skyrim pojdzie ale bedzie troche zwalnial tu i owdzie :)
jak chcesz procek amd to lepszy będzie AMD Phenom II X4 960T Black Edition
co do karty to za tą cene według mnie dobra
Właśnie karta tez wydaje mi się ok jak na tą cene . Ryzy_sledziu tak zrobie , kupie sobie i5 na bf3 mi tak bardzo nie zależy ale te 4gb dokupie masz racje :)
Dziękuje za pomoc
@edit
To jednak z kupnem procka troszkę jeszcze poczekam bo troszke drogi ^^ albo kupie Phenoma x4 960t tak jak mówł mrgiveman
Mam jeszcze jedno mam nadzieje , że ostatnie pytanie. Zastanawiam się czy kupić kartę sapphire hd6850 czy xfx hd6850 :/ Co o tym myślicie ?
PanGniewosz ----> A ty nie wiesz, że sledziu to bodajże troll? Skyrim to mało wymagająca gra. Ja bym pewnie wziął drugie 4GB ramu, by mieć 8 i wymienić procek na wcześniej podany AMD Phenom II X4 960T Black Edition.
Wszelkie pytania dotyczące kompa jak i jego złożenia polecam pisać tu:
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lxii/zab70737
To moj 1 post i 1 temat na forum wiec nie wiem kto jest trollem a kto nie :P Na przyszlosc bede pisal wlasnie tam . To co bardziej radzicie Sapphire czy xfx ? a procesor zmienie na ten ktory podaliscie bo mozna odblokowac dodatkowe dwa rdzenie i troche podkrecic :p
Wersja od XFX będzie lepsza. Chyba że mowa o Sapphire HD 6850 Vapor-X - wtedy brałbym Sapphire.
Poczytaj: http://pclab.pl/art46777.html
Troche trudno doradzac co zmienic, niewiedzac np ile mozesz dollzyc.
Poza tym troche bez sensu pytac o rady, gdy sie juz kupilo sprzet.
Napisz moze ile kosztowal ten co kupiles i jaki masz budzet, to pomyslimy czy jest sens kombinowac.
Czytam trzeci raz i jakos nie rozumiem:
"Zastanawiam się czy kupić kartę sapphire hd6850 czy xfx hd6850 :/ Co o tym myślicie ?"
To w koncu kupiles juz ten sprzet czy nie, bo w pierwszym poscie piszesz ze kupiles.
Poza tym wedlug prawa masz 10 dni na zwrot.
Sprzęt kupiłem 3 dni temu więc nadal mam 7 dni na zwrot bez podania przyczyny ;) Procesora jeszcze nie zamówiłem więc wezme ten który podaliście wcześniej. A Karta doszła wczoraj i nadal mam możliwość odzyskania pieniędzy , na kartę moge wydać ogl. 550zł ;)
Jeszcze mniej rozumiem...
CO zamówiłeś i ile za to zapłaciłeś, a czego nie zamówiłeś i ile ci na to zostało?
"na kartę moge wydać ogl. 550zł"
Jesli dobrze rozumiem to masz w tej chwili HD6850. Ta karta kosztuje troche ponad 500 zl i nic lepszego w tej cenie nie dostaniesz, wiec nie ma sie nad czym zastanawiac.
Dobra wlasnie zwrocilem to co zwrocic mialem a zamowilem to co mialem zamowic i mam
-Sapphire hd6850 1gb gddr5
- Phenom x4 960t
- 8GB ram ddr3
- corsair 600w gaming series
- Windows 7 ultimate
Dziekuje za pomoc chociaz i tak nikt nic z tego nie zrozumial xD
Zasilacz niepotrzebnie taki drogi...
Znacznie tańszy OCZ SXS2 550W, również spokojnie by ten sprzęt pociągnął i można by było dołożyć do lepszej karty, zostawiając 8Gb RAMu, lub kupić lepsze chłodzenie na procka, co i tak pewnie cię nie ominie.