Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: nowy patch do wieska nie pomogl - glosow nadal nie ma:(

17.04.2012 20:01
1
el.kocyk
186
Legend

nowy patch do wieska nie pomogl - glosow nadal nie ma:(

myslicie, ze jest sens sciagac wersje z GOGa?
jest jakis cien szansy, ze tamta bedzie dzialac? wszytsko mi hula ladnie, grafika na ultra (bez uberprobkowania), cudo po prostu, ale bez glosow nie chce grac i tak od premiery gra lezy...

nie wiem czy sciagac te wersje z GOG czy od razu zamawiac na 360tke...czy da sie odsprzedac wersje pudelkowa? teraz przy instalacji podaje sie jakis kod czy nie? gra nieuzywana niestety, reszta pudelka nieruszana...

17.04.2012 20:02
👍
2
odpowiedz
koobon
82
Legend

Klasyczna premiera w stylu CDProjektu.

17.04.2012 20:04
sekret_mnicha
3
odpowiedz
sekret_mnicha
264
fsm

GRYOnline.plTeam

Natknąłem się na informacje, że u niektórych nie ma głosu po aktualizacji. Ja zrobiłem tak: ściągnąłem zawczasu wszystkie pliki, dzisiaj dołożyłem do tego brakujące paczki, nadpisałem tą jedną uszkodzoną i ściągnąłem dwa exe. Najpierw zainstalowałem głosy, potem zainstalowałem patch. Wszystko gra... Pytanie może głupie, ale zrobiłeś wszystko w takiej kolejności?

17.04.2012 20:05
😁
4
odpowiedz
koobon
82
Legend

[3]
Mistrzostwo świata; rok to za mało.

17.04.2012 20:07
5
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

sekret_mnicha - ale ja nie mam glosow od premiery
czyli wersja 1, pozniej po kazdym patchu sprawdzalem i ludzilem sie ze w koncu zadziala:(
myslisz z ejest sens sciagnac sama sciezke dzwiekowa? moze angielska sciagne? da sie dociagnac skads na nowa tylko sciezke jezykowa?

a juz mam, sciagam tym pre-downloaderem angielska wersje, moze zadziala
ze ja durny wczesniej na to nie wpadlem

17.04.2012 20:10
sekret_mnicha
6
odpowiedz
sekret_mnicha
264
fsm

GRYOnline.plTeam

el.kocyk > Tutaj są osobno wszystkie paczki z wersji rozszerzonej, w tym wszystkie wersje językowe. Spróbuj zainstalować same głosy, a nuż się naprawi?

http://pl.thewitcher.com/ee_manual/

17.04.2012 20:18
7
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

sciagam angielska i polskie i obie zainstaluje na nowo, dam znac:)

17.04.2012 20:58
8
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

angielski dziala:) to juz cos!
instaluje na nowo polski, juz 2 raz dzis, ale moze po angielskim zadziala:)

17.04.2012 21:05
9
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

dziala! a wystarczylo po prosru zainstalowac inna wersje i pozniej znowu polska (samo wybranie PL nie dzialalo)

:D

17.04.2012 21:07
sekret_mnicha
10
odpowiedz
sekret_mnicha
264
fsm

GRYOnline.plTeam

No i git. Have fun :)

17.04.2012 21:54
11
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

ale i tak mysle czy nie kupic wersji na 360tke:)
ktos kto gral moze sie wypowiedziec, czy warto?

17.04.2012 22:01
12
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Kiedyś gdzieś słyszałem, że wersja na xboxa ma znacznie gorszą grafikę... Coś jak na komputerze na średnich. Nie wiem jak jest teraz, czy podciągnęli. Btw jak już masz na komputer to po co Ci na xboxa? Na komputerze również plus, że łatwiej się gra w rpgi.

17.04.2012 22:06
13
odpowiedz
zanonimizowany649929
35
Legend

Jak działa to graj, osobiście nie zniósłbym widoku lasów wokół Flotsam w gorszej jakości i do tego to sterowanie padem... brrr.

17.04.2012 22:06
14
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

bo lubie grac na duzym TV, wiem, moge podlaczyc kompa do TV, ale to nie to samo...
mam laptopa 15,6 cali i jednak musze zweryfikowac moj wczesniejszy wpis - przy wielu wrogach ultra na FullHD to nie dla mnie, na razie dalem wysokie, ale byc moze wlasnie bede musial na srednie przestawic, albo zostawic wysokie a zmniejszyc rozdzielczosc, choc tego wolalbym uniknac

a z graniem to chyba wlasnie na padach jest latwiej? czy mi sie zdaje? nie podoba mi sie rzucanie znakow na klawiaturze, w jedynce chyba bylo to duzo lepiej zrobione

Rod - ale tak zdroworozsadkowo to masz racje
pogram na pc najpierw:)

17.04.2012 22:09
15
odpowiedz
zanonimizowany649929
35
Legend

W moim osobistym odczuciu sterowanie "klawiaturowe" w W2 jest o wiele bardziej intuicyjne i dla mnie - wygodniejsze. :)

Zresztą chyba nie po to walczyłeś tyle o polskie głosy, by teraz w grę nie pograć.

17.04.2012 22:09
hipppciu
16
odpowiedz
hipppciu
63
For Teh Lulz

Na PC jest lepiej, u mnie na Xboxie w prologu nie było Foltesta w połowie scen :D Albo inaczej - był, ale niewidzialny, bo Geralt się odwracał w jego stronę i było słychać jego głos... :)

17.04.2012 22:16
lordpilot
😊
17
odpowiedz
lordpilot
224
Legend

el.kocyk,

Co do wersji konsolowej to popytaj tych którzy mają, a nie pececiarzy, bo wiadomo, że ci zrobią z niej brzydki i niegrywalny shit.

Zajrzyj też tutaj:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-the-witcher-2-tech-analysis

^^ Na pewno na wypaśnym PC wygląda ta gra lepiej, ale wersja iksowa też jest warta uwagi, no i silnik chyba bardziej dopieszczony. Na PC, u mnie były momenty, że fps jednak leciał na mordę (nie wiem, może w ER to poprawili, jeszcze nie ściągałem tego patcha).

18.04.2012 09:39
18
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

Rod - walczylem tyle czasu, z 20 maili z pomoca techniczna CDProjektu i nic nie pomoglo
i 2 tyg temu kupilem xboxa a punktem przelomowym byl wlasnie wiesiek:) tak bardzo chcialem w niego zagrac ze kupilem konsole glownie dla niego i oczywiscie jak na zlosc teraz dziala mi wersja PC, taka ironia losu

i wlacza mi sie takie dwojakie myslenie:
1. choc jestem wkurzony na CDProjekt bo przez rok nie moglem grac w kupiona za pelna cene gre to i tak jestem dla nich pelen podziwu i z checia zaplacilbym za wersje na konsole by wespzec dobra prace i dobre podejscie do gracza (darmowe DLC, backupowa wersja na GOG)
2. chec zracjonalizowania sobie zakupu 360tki;) bo jak to, kupilem konsole (owszem w GoW i Alana tez pogram) a teraz glowny jej cel mi sie stracil bo gra mi zaczela dzialac na PC?:)

wiem, takie bezsensowne myslenie bo to wlasciwie jest strata ponad 100 zeta dla ciut gorszej wersji
dlatego musze pomyslec:)

18.04.2012 09:50
zarith
19
odpowiedz
zarith
253

lepiej wydaj to 100 zeta na red dead redemption, forza motosport, ufcundisputed czy co tam cię kręci:)

18.04.2012 09:56
Irek22
20
odpowiedz
Irek22
164
Legend

el.kocyk [18]

Jeżeli tak się sprawy potoczyły, to posłuchaj zaritha i zamiast kupować Wiedźmina 2 po raz drugi (zawartość na PC i X360 jest dokładnie taka sama), wydaj te 100 zeta na jakąś grę, która cię interesuje, ale której nie ma na PC.
No, chyba że głównym twoim celem jest wesprzeć CDP za politykę wydawniczą... Jeżeli tak, to jak najbardziej cię rozumiem, bo sam chyba kupię Wiedźmina 2 po raz drugi (z tym, że znów na PC) właśnie w ramach pewnego odwdzięczenia się za podejście do graczy. :)

18.04.2012 10:09
21
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

zarith - kupilem niedanwo wlasnie forze:)

Irek22 - tak, chyba to jest wlasnie glownym celem, w koncu to raptem 100 zeta , a nabije im licznik
tylko nie wiem, moze ktos pomoze, moge komus oddac wersje PC i on sobie bedzie mogl zainstalowac bez problemu? ja swoja rejestrowalem, ale chyba CDP zdjelo wszelkie zabezpieczenia?

Forum: nowy patch do wieska nie pomogl - glosow nadal nie ma:(