Witam! Pytanko do tych co się znają lub mają podobne monitory i też mieli dylemat wyboru. Tak jak na dołączonym zdjęciu Samsung Odyssey 27" G6 360hz, Asus ROG OLED 27" 240hz czy może jeszcze coś lepszego? Jeśli tak to dlaczego?
Masz w ogóle odpowiedni sprzęt żeby obsłużyć 360hz monitor?
i7 14600k 5,3 GHz Turbo, Lexar DDR5 32GB,
RTX 4070 Gigabyte, nie wiem czy wymieniać dalej ;) Poza tym do ma odświeżanie monitora do sprzętu?
Dla gier to ta karta jest za słaba żeby w pełni wykorzystać te 360hz. Wraz ze wzrostem FPS wzrastają też wymagania gier. Im więcej FPS tym mocniejszy komputer potrzebny.
To trzecia najlepsza karta na rynku, poza tym odświeżanie ekranu nie ma niczego wspólnego z prędkością twojego sprzętu ;) Dalej tak będziemy pisać?
teraz to wszędzie te herce wciskają, ludzkie oko i tak nie widzi więcej niż te 100 kilka, ale musi byc wysoka liczba wtedy sprzedaż rośnie. Jak bym chciał grać w 60 fpsach to musiałbym szukac monitora z odświezaniem 60 hz, czyli cofnąć się o 15 lat? Poza tym jest taki wynalazek jak frame generator to sobie można dobić do tych 300+ jak ktoś chce, ale różnicy między 100 a 300 nie uświadczysz.
Ja ostatnio składałem kompa pod RTX 5070 Ti i u mnie po analizie wielu wielu testów wybór padł na Gigabyte 27" Aorus FO27Q3.
Jestem zadowolony, ale bezpośredniego porównania nie mam. Zerknij sobie jednak i na ten monitor.
Dzięki ale jakoś mam obawę przed monitorem firmy Gigabyte.. oni się raczej w tym nie specjalizują i poczytałem już kilka średnich opinii.