Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nowy HDD - pytanie na szybko

13.11.2013 17:44
domin12
1
domin12
101
Run

Nowy HDD - pytanie na szybko

Krótkie życie mojego obecnego dysku dobiega końca więc chcę już sobie zakupić nowy by zachować dane, które jeszcze się na nim znajdują. Wiem, że istnieje wątek poświęcony PC lecz mi zależy na czasie a tam sporo się czeka za odpowiedzią zwykle a komputer jest mi potrzebny już na jutro więc chwiałbym kwestię dysku rozwiązać jeszcze dziś.
Więc szukam czegoś do 200zł i mój znajomy może mi zaoferować WD blue WD10EZEX 64MB. Opinie na temat tego dysku są świetne z tego co czytam teraz. Znajdę coś ewentualnie lepszego w tej cenie ? Wcześniej miałem WD z serii Green lecz od początku przy wchodzeniu na partycje lub kopiowaniu czegoś z jednej na drugą był bardzo głośny.

13.11.2013 18:34
DanuelX
2
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Grina nie bierz - to dysk do przechowywania danych - do instalacji programów średnio sie nadaje (ze względu na technologie zmniejszając pobór mocy, hałas itd - wszystko to zwalnia działanie dysku). Blue jest ok chociaż u siebie na gry mam 1tb blacka i wszystko chodzi jak burza (chociaż potrafi czasami nieźle chrupnąć)
A i ogólnie zawsze odradzam kupowanie używanych dysków twardych.

13.11.2013 18:41
domin12
3
odpowiedz
domin12
101
Run

Dokładnie mój Green chodzi głośniej od karty graficznej w stresie, która i tak nie ma cichego chłodzenia.
Ten dysk o kolegi jest nieużywany.

13.11.2013 18:43
DanuelX
4
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Jak jest nieużywany to bierz - wdkow używam od kilkunastu lat i zawsze jestem zadowolony.

13.11.2013 18:45
emil kuroń
5
odpowiedz
emil kuroń
68

Bierz. Dobry dysk, a do 200 zł nie znajdziesz dobrego twardziela 1TB.

13.11.2013 19:50
6
odpowiedz
kraslan
8
Centurion

zależy od finansów. a moda swoją drogą

Forum: Nowy HDD - pytanie na szybko