Chciałbym prosic o pomoc uzytkownikow forum w pewnej sprawie. Mianowicie zamierzam kupic nowa karte graficzna przystosowana do gier. Chcialbym zeby cena siegala maksymalnie do 500 zl a jednoczesnie zeby gry takie jak Battlefield 4 nie robily problemow. Tanio i sprawnie. Teraz posiadam karte Ati Radeon 5750 HD, wiec chcialbym cos lepszego ;)/
podaj reszte sprzetu :
procesor
plyta glowna
ram
zasilacz
bez tego pomocy nie bedzie
Procesor : AMD Phenom II X2 550
Płyta glowna : Gigabayte GA-MA770T-UD3
RAM : DDR3 2x2GB
Zasilacz nie mam pojecia...
Gtx 660 do takiego sprzętu? Nie wykorzysta swojej mocy z takim prockiem. A zasilacz też pewnie jakiś 400w więc... . Chyba że niedługo będziesz coś jeszcze wymieniał. Na razie radziłbym ci gtx 650ti boost twin frozr albo bez boost.
Żeby takie gry jak Battlefield 4 nie robiły problemów to musisz zmienić cały komputer.
A na pewno procesor i domyślam się że zasilacz też.
Zmiana samej karty w żaden sposób nie pomoże.
Kiedy gram w bete nie mam duzych problemow poza slaba liczba fps...reszta daje rade. Domyslam sie ze potrzebuje po prostu przerobki kompa ale poki co nie stac mnie na przerabianie calosci.
>>>Zmiana samej karty w żaden sposób nie pomoże.
nie pisz głupot bo pomoże i to sporo. Jednak z nowym procesorem + nowa karta byłoby jeszcze lepiej.
>>>Zasilacz nie mam pojecia...
to popatrz gdzieś na fakturach lub rozkręć obudowę, bo może się okazać że po wymianie karty graficznej na mocniejszą padnie Ci zasilacz/karta.
Na tym procesorze w BF 4 komfortowo nie pograsz. To zasilacz do filmów jak również i do starszych, mniej wymagających gier.
RAM też można by już dołożyć, bo 4GB to takie minimum obecnie.
Sęk w tym że NIEZALEŻNIE jaką grafikę włożysz do kompa - Battlefield 4 i tak będzie się ciął.
Frostbite wymaga niezłej 4-rdzeniówki, już Bad Company 2 potrafiło czasem spaść poniżej 25FPS na moim wykręconym E8400, a to i tak procesor trochę lepszy (nawet przed OC) niż X2 550.
Tak czy siak wymiana karty na GTX 650Ti Boost, która ma teraz świetny stosunek ceny do wydajności na pewno byłaby dobrym początkiem modernizacji kompa.
Zakładając że niebawem kupisz też nowy procesor, bo w innym wypadku wsadzanie tak mocnej karty graficznej absolutnie nie ma sensu.
No i licz się z tym że BF4 nadal będzie się ciął - nie ma mowy żeby nie było dipów poniżej 20FPS na tym procesorze, po prostu nie ma mowy.