Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Notebook, netbook, a może tablet?

25.07.2011 06:46
1
zanonimizowany634026
28
Centurion

Notebook, netbook, a może tablet?

Jak myślicie, w co warto zainwestować i z jakiego powodu? Może macie na oku jakieś modele, które polecacie?

25.07.2011 07:08
2
odpowiedz
zanonimizowany359843
71
Generał

Jeśli miałbyś jakieś pytania dotyczące netka Asus 1215n to mogę Ci poopowiadać trochę. Jako komputerek do przeglądania netu, słuchania muzyki i oglądania filmów jest super.

25.07.2011 08:55
3
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

Widziales Asus Eee Transformer? Wedle zyczenia - tablet, netbook, jakby jeszcze mialo opcje, ze w trybie netbooka mial opcje uzywania Windows...

25.07.2011 09:51
Regis
😊
4
odpowiedz
Regis
133

Potrzebowałem niedawno laptopa na wyjazd. Miał służyć tylko do tego (dlatego wybrałem jedną z najtańszych opcji), więc wybór padł na:

http://www.x-kom.pl/p/68327-netbook-10-asus-eee-pc-1005pxd-n455-2gb-250-czarny.html

O dziwo, wyparł on szybko mój główny sprzęt - 4-letniego Della (Core Duo 2 GHz, 2 GB RAM). Jest znacznie bardziej mobilny, dłużej trzyma na baterii (5.5h), a po podłączeniu do 24" monitora pracuje się na nim MEGA wygodnie, a wydajnością ustępuje mojemu poprzedniemu laptopowi dość nieznacznie. Do służbowego VAIO (i5, 4 GB RAM) się nie umywa, ale do pracy nadaje się świetnie. Dwa miesiące temu miałem ciśnienie na wymianę lapka, a teraz problem zniknął. Tzn. dalej planuję wymianę, ale spokojnie wstrzymam się z tym przez jakiś czas - na chwilę obecną netbook mnie zadowala i nie "boli mnie" jego używanie.

25.07.2011 10:30
DM
5
odpowiedz
DM
224
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

Kazda ztych rzeczy jest do czegoś innego... wszystko zależy do czego potrzebujesz sprzętu. Laptop zastępuje trochę komputer stacjonarny, netbook jest poreczny i ma windowsa jeśli potrzebujesz to środowisko, a tablet służy głównie do wygodnego przeglądania netu, maili na kanapie, w ogrodzie, w podróży i rozrywki - nie zastąpi komputera stacjonarnego
Mam transformera do podstaw i stacjonarny do dłuższej pracy z officem, edycji braku itp

Forum: Notebook, netbook, a może tablet?