Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nokia z pajęczyną na ekranie

30.12.2019 20:15
Mr. JaQb
😉
1
Mr. JaQb
115
Legend

Nokia z pajęczyną na ekranie

Cześć. Niestety, ale dzisiaj po krótkim okresie użytkowania upadek spowodował uformowanie szkła w witraż w mojej Nokii 8 Sirocco. Po rozpatrzeniu wszystkich możliwości, postanowiłem wystawić ją po prostu za zeta na licytację bez ceny minimalnej: https://allegro.pl/oferta/nokia-8-sirocco-bcm-8816702851

Wrzucam tutaj, bo na pewno mamy na forum sporo majsterkowiczów, którzy mogliby ją sobie rozebrać i naprawić, czy też powyciągać co bardziej wartościowe elementy do innych projektów :) Jeśli komuś nie przeszkadza ekran ze zmniejszoną widocznością, to mógłby ją też spokojnie użytkować.

31.12.2019 12:19
BartekTenMagik
2
odpowiedz
BartekTenMagik
79
Opiekun Przestrzeni

Ehhh, kiedyś to byo. Nie co tera się psuje od każdego upadku. Nokia 3310 nadal mam w domu i raz na jakiś czas gram w snake czy ta ekskluzywna grę space impact. (Moja jest modyfikowana: obudowa, system, ledy) ciekawe ile ludzie dadzą za twoja Nokię, i ciekawe ile kosztuje naprawa.

31.12.2019 13:10
Mr. JaQb
3
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

No szkoda gadać. Spodziewałem się, że case dodawany przez Nokię w zestawie będzie stawiał jakiś opór przy upadku frontalnym, okazało się, że po prostu się zsuwa. Widać 3 gniazdka powstawania pęknięcia, które się rozeszło na cały ekran.

Naprawa przez Nokię wyceniona na 1400 pln (więcej niż sam zapłaciłem za telefon). Samemu można byłoby to zrobić za jakieś 6 stówek.

Myślę, że jak ktoś się zamknie z kupnem i naprawą w tysiaku to będzie to dla niego opłacalny biznes, nie spodziewam się, że dostanę za nią jakoś specjalnie dużo :) Po prostu bez sensu, żeby leżała mi w szafie, skoro ktoś może mieć z niej jakiś użytek.

Wróciłem do starego Xiaomi, które przez ponad 2 lata z kilkukrotnymi upadkami na te same kafelki nadal ma cały ekran. Przyznam, że nie doceniałem go aż do wczoraj :)

04.01.2020 16:14
Mr. JaQb
4
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

Blisko końca, także up :) Nie chcę spamować, także ostatnie podbicie będzie w poniedziałek.

06.01.2020 17:44
Mr. JaQb
5
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

I ostatnie podbicie na dwie godziny przed końcem licytacji. Zapraszam, jeśli ktoś jest zainteresowany.

Forum: Nokia z pajęczyną na ekranie