Witam dzisiaj przyszedł do mnie nowy komputer wraz z nowym monitorem niestety mimo tak mi się wydaje dobrego podłączenia kabli wyświetla mi się no signal. Proszę o pomoc
Prawdopodobnie dlatego że nie podłączyłeś monitora do karty graficznej...
Jestem nowy w tych sprawach jak to dokładnie zrobić?
Podlacz kabel od monitora do tego zaznaczonego gniazda, jesli dalej nie bedzie dzialac, to do tego nizej.
Nie wiem czym podłączasz, kabel od monitora podłącz do takiego samego złącza wychodzącego z karty graficznej.
Możecie mi powiedzieć jak się nazywa to wejście ponieważ nie dano mi niestety kabla umożliwiającego podłączenia do tego wejścia :/
Musisz podać jakie złącze ma monitor, Wybór jest dość szeroki, DVI-I, DVI-D, DisplayPort, HDMI, ewentualnie już antyczne VGA. Powinieneś móc to sprawdzić przy samym wejściu, ewentualnie zrób zdjęcie. Sam kabel powinieneś mieć w zestawie.
Miałem te no i kabel zasilający i tyle żaden nie pasuje
Na górze po lewej masz analogowe VGA, to na dole to chyba HDMI ale niewyraźne jest. Zrób zdjęcie wejścia przy monitorze i przy karcie graficznej.
Poradziłem sobie musiałem kupić łącznik między hdmi a DVI-I aktualnie mi się instaluje windows mam nadzieje że nie będzie żadnych problemów z łącznikiem :D