Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Ninja Training Camp - Akrobatyka

11.05.2011 23:34
Ragnus
1
Ragnus
37
kocio of venezia
Wideo

Ninja Training Camp - Akrobatyka

http://www.youtube.com/watch?v=GhscgfYraf4

Nie wiem czy było :)

Z tym trzeba się urodzić? :o
Czemu w polsce nie ma takich sal gimnastycznych, a jeśli są to czemu nie ma ich w Gdańsku?

11.05.2011 23:39
kzwwdo
2
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

Bo kiedy inne państwa od razu się odbudowywały po wojnie, to my mieliśmy jeszcze około 50 lat zastoju.

12.05.2011 00:25
HUtH
3
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Na AWFie chyba jest coś takiego jak gimnastyka sportowa?

12.05.2011 01:43
jiser
😊
4
odpowiedz
jiser
94
generał-major Zajcef

Niemożliwe, że ktoś jeszcze wyciągnął stare nagranie Team Ryouko z Friday's Night Fever :) To jest coś, co oni nazywali extreme martial arts i jest połączeniem gimnastyki akrobatycznej, taekwondo, kobudo, trochę technik z rozmaitych innych form walki i breakdance'u. Z tzw. ninjutsu to to ma niewiele wspólnego, więc nazwanie tego "ninja training"... cóż.

Po sukcesie medialnym, Team Ryouko nazwał się 2xEntertainment i zajmuje się... entertainment ;)

A co do sali treningowej. Wynająć salę lekkoatletyczną żaden problem. Tyle że kluby form walki nie mają zwykle tyle kasy i na ogół gnieżdżą się w małych salkach lub szkołach. Te co lepiej wyposarzone mają trochę zabawek tego typu. Zorientuj się w sekcjach form walki AZS przy uczelniach wyższych.

[edit] Ten plik jest starszy niż wynikałoby z tej wrzuty na YT. Jest gdzieś z 2004 roku i nazywał się "Friday Night Madness 3" (a nie friday's night fever).

12.05.2011 02:00
hopkins
😊
5
odpowiedz
hopkins
224
Zaczarowany

Jasne. Jedno dobre posiedzenie na salce z ogarnietymi ludzmi i zaczniesz roibic salta. Tak te w przod, jak i w tyl. Po roku treningu ( intensywnego, do salt nie potrzebujesz praktycznie niczego, powinienes trzaskac aeriale itd.)

Jiser to co oni pokazuja to jest w 3/4 cos pod publiczke. Tanie "triki" ktore wygladaja efektownie. Nie mowie o wszystkich ale wiekszosc jest tak po prostu robiona.

12.05.2011 03:13
jiser
😊
6
odpowiedz
jiser
94
generał-major Zajcef

Mi tego nie tłumacz, swojego czasu sam trenowałem dobrych kilka lat shorin-ryu/kempo i kobudo u sensei'ów Wójcika, Jarząbka i Chrzanowskiego. Dlatego właśnie piszę, że z tzw. ninjutsu nie ma to nic wspólnego oraz że to oni nazywają to EMA. Ale, biorąc przykład z moich nauczycieli, nie lekceważę tego, co robią, bo wykonują to rewelacyjnie i nawet w dawnym szczycie formy nie miałbym szans im w tym dorównać.

To jeszcze dodam uwagę, że moje uznanie budzi ten postawny, krępy starszy koleś. Nie jest sztuką robić akrobacje, jak się ma 1.80m wzrostu i 60kg wagi (jak i ja ;). Jak się ma 1.60 i jest się przypakowanym jest trochę trudniej :) Trudniej wykorzystać inercję kończyn, a i mięśnie przeszkadzają w szerokich zakresach ruchów.

12.05.2011 07:35
😊
7
odpowiedz
zanonimizowany809
160
Legend

Taka sale gimnastyczna mają tylko prawdziwi NINJA, takie młokosy jak Wy, to mogą tylko oglądać YT :D

Forum: Ninja Training Camp - Akrobatyka