Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Niewielkie słuchawki nauszne do słuchania muzyki, dla dziewczyny

28.10.2015 11:13
Minas Morgul
1
Minas Morgul
252
Szaman koboldów

Niewielkie słuchawki nauszne do słuchania muzyki, dla dziewczyny

Budżet jakiś rozsądny - między 400-500-550 zł.
To ma być prezent. Dokanałowe odpadają. Odpadają też hełmofony dla lotników i drogowców.
Coś niewielkiego, o w miarę rozsądnym zakresie dynamicznym. PRZEWAŻNIE będą zasilane z telefonu, ale niekoniecznie wyłącznie.
Gdy podpinałem do telefonu, te brzmiały rewelacyjnie http://www.electro.pl/sluchawki-nauszne/sluchawki-sony-mdr1ab-ce7-czarny,id-483583?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=839920&utm_campaign=2015-10&utm_term=Sluchawki-nauszne&ceneo_spo=false
Ale są po prostu za duże.
Poszukuję czegoś mniejszego, jeśli się da, to w niższym budżecie.

P.S. Zanim ktoś wyskoczy z beats by dre, to sprawdziłem i nie jestem w stanie zrozumieć ich ceny. Widziałem, że modne są jeszcze Marshalle, ale ja się na tym nie znam, więc liczę na Waszą pomoc.

28.10.2015 11:17
Szyszkłak
2
odpowiedz
Szyszkłak
214
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Może AKG K-404 lub wyższe, grają znośnie, są niewielkie - dodatkowo można je złożyć. Jedyny minus to to, że niektóre osoby pałąk dusi.

Ewentualnie Koss Porta Pro.

28.10.2015 11:21
KasQader
3
odpowiedz
KasQader
39
KiwiNieLata

Polecam Koss Porta Pro - bardzo niewielkie, o charakterystycznym wygladzie - albo odrzuca albo cie zaurocza. Muzyka na dobrym poziomie. Tylko ze to są nauszne otwarte, wiec glosna muzyka mozesz troche przeszkadzac ludziom ktorzy stoja blisko ciebie :) Cena to okolo 140zl.

28.10.2015 11:33
Minas Morgul
😃
4
odpowiedz
Minas Morgul
252
Szaman koboldów

Z tym Koss Porta Pro i AKG nie jest źle, przynajmniej budżetowo. Mówicie, że w tym przypadku jakość dźwięku jest ok? Wiadomo, że przy mp3 z telefonu nie ma co oczekiwać cudów i nie będzie to dźwięk z płyty i wzmacniacza, ale wolę się 3x dopytać. Ostatnio wymieniłem np. swoje urwane Sennheiser CX300 na CX150 (z gapiostwa) i nagle zauważyłem, że z muzyki zginął zupełnie środek :P. Zostały same basy i skrzekliwe tony wysokie. Teraz noszę to za karę, że jestem kretynem i nie przeczytałem co kupuję :D

28.10.2015 11:40
kali93
5
odpowiedz
kali93
195
Isildur

Minas Morgul--> Nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. Przynajmniej poznajesz ofertę firmy:) Od siebie mogę polecić Marshalla Major FX Pitch Black. Dziewczyna moja ma, podobają się jej na tyle że dając jej moje słuchawki z wyższego pułapu cenowego i dopalone(sic!), stwierdziła że woli Marshalla którego dostała ode mnie. Dodatkowo posiadają mikrofon.

28.10.2015 11:40
KasQader
6
odpowiedz
KasQader
39
KiwiNieLata

Audiofilem sie nie nazwe, jednak sluchajac muzyki metalowej/rockowej/rapu niczego mi tam nie brakowalo. Potrafilem zaglebic sie w kazdy osobny instrument, zas sam bass byl solidny. Pliki zazwyczaj mialem w formacie mp3 - w formacie flac i tak nie odczuwalem roznicy.

28.10.2015 11:53
Minas Morgul
7
odpowiedz
Minas Morgul
252
Szaman koboldów

Dzięki za wszystkie opinie. Postaram wybrać coś w tym tygodniu z ofert tych trzech firm - AKG, Koss Porta Pro, Marshall.
Audiofilami nie jesteśmy, raczej melomanami. Tak długo, jak muzyka nie brzmi, jak odpalona ze zdechłego kreta, jesteśmy szczęśliwi. Ja sam jestem zbyt głuchy, by wychwycić różnicę klarowności brzdęknięcia basu, w zależności od złotego kabla lub platynowego z brokatem ;).

28.10.2015 12:08
Szyszkłak
8
odpowiedz
Szyszkłak
214
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Sam jestem posiadaczem AKG, ale kiedy szukałem dla siebie słuchawek rozważałem również Kossy - tyle, że AKG akurat były w promocji. W tamtym czasie czytając opinie w internecie i testy wyszło na to, że Kossy Porta Pro i AKG K404 to ten sam pułap jakości i ceny. Warto przy tym też zaznaczyć, ze swego czasu można było dość łatwo się naciąć na podróbkę Kossów, jak to teraz jest nie wiem.
Najlepszą rzeczą, jaką mogę Ci zaproponować to abyś wybrał się do MediaMarkt lub podobnego przybytku rozkoszy i obmacał, przymierzył i przetestował sam wyżej wymienione słuchawki. Sam swoją dziewczynę znasz najlepiej i będziesz wiedział co jej bardziej będzie odpowiadać. A z opiniami to jak z dziurą w dupie, każdy ma własną.
Osobiście jestem bardzo zadowolony ze swojego wyboru słuchawek, grają tak że słyszę co leci, bez szumów, trzasków i innych tego typu problemów. Jedyne co bym zmienił w nich to kabel, który to jest w dość sztywnej gumie, dużo lepiej by się sprawował oplot jako, że kabel jest jak dla mnie trochę długi.

28.10.2015 13:38
9
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Polecam Beats Solo 2, cena wynika z tego że są to słuchawki Beats by Dr. Dre. Przynajmniej będziesz mieć pewność, że spodobają się wizualnie, w przeciwieństwie do np. surowych AKG.

28.10.2015 13:56
kali93
10
odpowiedz
kali93
195
Isildur

Beats? Serio?:P Tak fatalnie brzmiących słuchawek próżno szukać.

28.10.2015 14:10
baksleszek
11
odpowiedz
baksleszek
39
Mustard Race

Ja mam Koss Porta Pro, są bardzo tanie jak na jakość, które oferują. Jedyne wady to:
- nie dają dobrej izolacji od otoczenia;
- metalowy pałąk jest niewygodny gdy się słuchawki nosi na szyi.

Za cenę +/- 120zł nie sądzę by znalazło się coś lepszego. Jak dla mnie grają lepiej niż beats solo, niestety do innych słuchawek nie miałem okazji porównać.

28.10.2015 14:22
Minas Morgul
12
odpowiedz
Minas Morgul
252
Szaman koboldów

Ja sprawdzałem Beats i w ich cenie znalazłem Sony, które zjadały je na śniadanie. Jak taka głucha kłoda jak ja, była w stanie wyłapać różnicę, to chyba coś w tym jest :P. Widziałem też sporo tańszych modeli, które brzmiały podobnie. Na pierwszy rzut, mojego do krzty amatorskiego oka, nie byłem w stanie znaleźć uzasadnienia dla ich ceny.

A szczęśliwie okazało się, że te Koss ma kolega z pracy. Jakość dźwięku faktycznie jest ok. Trudno się do czegokolwiek przyczepić. Trudno powiedzieć, jak ten blaszany pałąk wytrzyma pobyt w torebce, ale może nie będzie źle.

Dzisiaj przejdę się jeszcze do jakiejś francuskiej odmiany mediamarktu i spróbuję coś bardziej potestować.

28.10.2015 14:29
kali93
13
odpowiedz
kali93
195
Isildur

Minas Morgul--> Jak na mój gust to powinieneś na odsłuch zabrać dziewczynę ;) To że Tobie dane słuchawki będą odpowiadały brzmieniowo nie oznacza że spodobają się dziewczynie:)

28.10.2015 14:33
Minas Morgul
14
odpowiedz
Minas Morgul
252
Szaman koboldów

Grunt, żeby dostała je w dniu urodzin. Zrobię objazd po sklepach :). Jeszcze raz dzięki wszystkim za sugestie i opinie.

28.10.2015 14:35
15
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Jeśli to mają być słuchawki głównie do użytku na zewnątrz, to pod żadnym pozorem nie bierz Kossów. Nie tylko chodzi o to, że one z racji konstrukcji nie tłumią dźwięków od zewnątrz, ale nie tłumią również od wewnątrz. Na około wszystko słychać. Wyobraź sobie, że słuchasz tak muzyki w pociągu czy autobusie i wszyscy na około też to słyszą, fajnie? No chyba nie.

Do domu, do kompa są OK.

28.10.2015 15:50
KasQader
16
odpowiedz
KasQader
39
KiwiNieLata

Bedac posiadaczem wlasnie Kossow, dokladnie najwieksza wada bylo to ze moja muzyka byla w stanie dotrzec do osob znajdujacych sie w poblizu mnie. Nie lubilem nigdy komus uprzykrzac zycie i "namawiac" go na sluchanie metalu wiec bylem zmuszony do podciszania dzwiekow. Wspomne jeszcze o kablu. Wszystko fajnie, do czasu. Szczegolnie zima byla uciazliwa, gdyz kabel robil sie sztywniejszy. Sluchawki te sie sklada i kabel najlepiej owinac na palaku. Po roku kabel sie ulamal i przewod przerwal. Czekaja na rekabling. Ewentualnie sprzedam komus ;)

28.10.2015 19:36
kali93
17
odpowiedz
kali93
195
Isildur

Minas--> Daj znać co wybrałeś i czy dziewczyna zadowolona ;)

28.10.2015 21:43
18
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Uzasadnieniem ceny Beats by Dre jest to, iż nie dość że są to słuchawki Beats, to jeszcze by Dre.

spoiler start

Trzeba również pamiętać, że wyglądają zabójczo ;>

spoiler stop

28.10.2015 21:45
wysiak
19
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Trzeba również pamiętać, że wyglądają zabójczo ;>

Raczej odpustowo.

31.10.2015 01:18
Minas Morgul
20
odpowiedz
Minas Morgul
252
Szaman koboldów

kali93 - a, w sumie zapomniałem poinformować :).
Ostatecznie wybraliśmy Marshall Major II. Po odsłuchu wypadały najlepiej z muzyką, której słucha ona. Poza tym są malutkie po złożeniu i nie zajmują dużo miejsca.

A dzień później dokupiłem je też i dla siebie. Odrobinę musiałem pobawić się equalizerem, żeby podbić wyższe tony, ale po minucie zabawy miałem efekt odsłuchu mocno zbliżony do tych Sony z pierwszego linka, czyli bardzo, ale to bardzo w porządku. Są w sam raz. Początkowo może nieco uciskały, bo mam wielki łeb, ale nieco je powyginałem i jest dobrze. Jestem bardzo zadowolony i pewnie mi trochę posłużą.
Obiektywny nie jestem, bo po przesiadce z pierdziawek, które bezmyślnie kupiłem kilka miesięcy temu, w końcu muzyka słuchana podczas spacerów ma jakieś pozory głębi.

Forum: Niewielkie słuchawki nauszne do słuchania muzyki, dla dziewczyny