Wzięło mnie na przemyślenia, przegladając dzisiaj aukcje z grami na allegro.
Poraz kolejny widzę, że sprzedawanie pustych kont w tym serwisie się opłaca:
http://allegro.pl/counter-strike-cs-1-6-konto-steam-nowe-24-7-i2185762310.html
To zaczęło się bardzo dawno temu i swego czasu dużo osób się dało nabrać, ale trwa aż do dzisiaj,
nawet po tylu aukcjach, zawsze znajdzie się ktoś kto da się nabrać, co mnie cholernie dziwi i martwi
że młodzi ludzie nie potrafią czytać.
Jak myślicie, czy allegro nie powinno zabronić tego typu manipulacji i z miejsca banować takich sprzedających?
Co myślicie o sprzedających? Oszuści, czy może spryciarze? Pewne jest, że na takich akcjach można troszkę zarobić. Sam kiedys myślałem, żeby tak robić ale sumienie mi nie pozwoliło:)
Spryciarze, korzystający z braku umiejętności czytania ze zrozumieniem klienta. Allegro dawno powinno ubić ten proceder, ale oni mają to w dupie, bo oni z tego kase mają.
@Garret Rendellson
No właśnie w tym fakt, że ludzie nie umieją czytać. Wielkimi literami jest napisane, że konta są przystosowane do Counter Strike 1.6 i innych gier, natomiast na dole jest lista gier, które znajdują się na kontach.
Moze moralne toto nie jest, ale zabronione rowniez nie. Ludzie sami sobie sa winni.
Kumpel tak sprzedawal konta do minecrafta, ktore mozna za free na stronie zalozyc. Zarobil 600zl na tym.
[5] Nikomu nie chce sie po prostu odzyskiwac tych 9 zl. Gdyby szlo o wieksza kase np. samochod przystosowany do jazdy (a caly ledwo trzymalby sie kupy) to koles mialby same problemy.
W zasadzie co w tym nieuczciwego. Ktoś płaci 9 zł i ma kilkanaście gier. Równie dobrze można by powiedzieć, że fryzjer jest nieuczciwy bo bierze od nas kasę, a przecież sami się w domu możemy ocyndolić.
Fett -> tyle, że darmowe gry nie dodają się na zawsze do biblioteki.
Ja miałem tak (po reinstalacji steama), że musiałem sobie sam osobno od nowa dodać TF2.
Za to dziwi mnie że koleś ma nawet sporo pozytywów, chociaż w odpowiedziach na negatywy kulturą nie grzeszy...
[Odpowiedź z: pon 05 mar 2012 18:20:19 CET] Nie rozumiem komentarza negatywnego Wyslalem konto classic ktore jest opisane w aukcji Widac kolejne "niedorobione" dziecko allegro Konta junior to porażka Nie wiesz co kupujesz to lec do mamy i sie spytaj UWAGA NA TEGO IDIO TE ODRADZAM !! Ten sprzedawca sam jest dzieckiem najwidoczniej. > wkurwiający typ. Można raportować jakoś?
albo to> [Odpowiedź z: nie 05 lut 2012 00:29:45 CET] To jakis bezmózgi dzieciuch ktory dostal konto zgodne z opisem lecz jednak nadal mu cos nie pasuje Czasami szkoda ze obozy pracy u nas nie ostnieja. Do szkoły gówniarzu !!!
Skala biznesu jest ogromna :). Sprzedawca też pewnie za dużo lat nie ma, stąd chamstwo w odpowiedziach. Dorosłemu by się nie chciało w takich pierdołach babrać.
Lepiej niech się dzieciaki uczą, że ktoś może je przekręcić na takich małych kwotach, a nie od razu na paru stówkach, gdy już zaczną zarabiać i "zainwestują" w coś takiego większą kwotę.
Ciekawe kiedy ktos sie wkurzy i kolesia do skarbowki zglosi. A potem sie rodzice niemile zdziwia, jak przyjdzie im grzywne placic.
Mnie tylko zastanawia obecność DAWN OF WAR II na liście gier, które są na tym koncie. Darmowa gra to nie jest, a 9zł też nie kosztuje. Chyba, że o czymś nie wiem? :)