Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Niedotrzymanie warunków umowy - gdzie to zgłosić

05.01.2014 22:48
1
Choke
39
Lets do this!

Niedotrzymanie warunków umowy - gdzie to zgłosić

Witam, jakiś czas temu wymieniałem w całym mieszkaniu drzwi wewnętrzne, zgodnie z umową w ciągu 2 msc skontaktowal się ze mną monter,z którym umówiłem się na montarz, po przyjechaniu i wykonaniu całej roboty, gdy poprosił mnie o podpisanie formularza odbioru, powiedział że na magazynie nie mieli wkładek do zamków i tulekej wentylacyjnych do 2 drzwi i że za parę dni ktoś się ze mna skontaktuje aby dokończyć robotę, nie widząc żadnych przeciwwskazań podpisałem odbiór drzwi z zastrzeżeniem tych dwóch aspektów (brak tulejek i wkładek do zamków).

Minął tydzień, potem drugi i nikt się do mnie nie doezwał, wziąłem więc sprawy w swoje ręce i sam do nich zadzwoniłem słysząc, że o problemie więdzą i monter powinien skontaktować się ze mną jak najszybciej.
Minął kolejny tydzień i nic, więc znowu dzwonie - ta sama gadka 'monter sie z Panem skontaktuje', czego oczywiście nie zrobił. Dzwoniłem tam jeszcze kilkukrotnie za każdym razem słysząc to samo. Dzień przed sylwestrem dzowniłem tam po raz kolejny, mówiąc, że minęło ponad półtora miesiąca a oni nie zrobili nic, znowu ta sama gadka, że monter się odezwie, powiedziałem im co o tym myślę, jednocześnie zastrzegając, że jesli w ciagu tygodnia nikt się do mnie nie odezwie zgłaszam sprawę do odpowiednich organów ponieważ całą kasę, która była w umowie dostali, a robią sobie jaja z klienta. W środę mija ten tydzień i szczerze wątpie żeby ktokolwiek do mnie zadzwonił, więc chce coś z tym zrobić.

Powiedzcie mi proszę gdzie mogę wysłać zażalenie w sprawie niedotrzymania warunków umowy przez firmę drzwi.pl, tak abym odzyskał moje pieniądze lub aby robota zostałą w końcu wykonana.
Sam myślałem o UOKiK, ale nie jestem pewien czy potraktują to poważnie, dlatego szukam inncyh instytucji, które mogą się nimi zająć. Kwota za tulejki i wkładki nie jest wielka, raptem 200-300zł, dlatego narazie nie chce się bawić w prawników/sądy chcąc sprawę załatwić bez większych nerwów.

Ostatnim zdaniem chciałbym przestrzec wszystkich forumowiczów przed firmą drzwi.pl, nigdy więcej nie skorzystam z ich usług.

05.01.2014 22:52
jasonxxx
2
odpowiedz
jasonxxx
155
Szeryf

Wbrew pozorom UOKiK traktuje poważnie nawet sporo mniejsze sprawy. Pisz śmiało.

W międzyczasie zrób im "reklamę" na wykop.pl opisując zajście bardziej szczegółowo i wyślij im linka.

05.01.2014 23:06
3
odpowiedz
zanonimizowany793837
39
Generał

Po pierwsze jesteś głupi i naiwny. Kto podpisuje oddanie do użytku cokolwiek, co nie jest wykonane w 100 % ? Wierzysz gościowi, bo jest twoim rodakiem ? Wszyscy wiedzą, że Polska to kraj złodziejski i pełen cwaniaków i frajerów, którzy tylko czekają na "łosi", którzy dadzą się nabrać... Prosta zasada, jeśli coś nie jest zrobione, to nie podpisujesz niczego co by sprawiało, że będziesz na tym stratny. Tutaj ewidentnie olali sprawę zaraz po tym, jak dostali pieniądze. Sprawa musi wylądować w UOKiK, ale szkoda, że nie zgłosiłeś to od razu, zaraz po nie przyjechania nikogo po tygodniu. Teraz może być za późno. 1,5 miesiąca to kupa czasu. Na tym formularzu masz napisane, że "monter" ma przyjść i zrobić ci te zamki z wkładkami ? To jedyne twoje potwierdzenie twoich słów.

05.01.2014 23:11
4
odpowiedz
Choke
39
Lets do this!

Na tym co podpisalem było napisane, co nie zostało zrobione, a w umowie mam co powinno być zrobione, nie jest to wystarczający dowód na to, że nie wywiązali sie z umowy?

Forum: Niedotrzymanie warunków umowy - gdzie to zgłosić