Cześć.
Mam Civilization 4 Complete, ale nie na steamie. Gra jest do kupienia na steamie. Mogę ją jakoś dodać? Od razu dodam, że gra przy normalnej instalacji nie wymaga jakiegoś seriala i go nie mam, nie było go w pudełku od początku.
Możesz ją dodać tylko jako grę spoza Steam. Czyli tylko będzie się wyświetlać, że w nią grasz - nic więcej.
Szkoda, bo aktualnie zbieram żeby moje gry miały wartość 100$ albo euro (nie mam pewności) żeby móc korzystać z steamgifts :)
Kupując zestawy za 1$ na tej stronie szybko podniesiesz tę teoretyczną wartość konta. Przed chwilą sprawdziłem swoje konto i jego wartość wynosi $1070 co jest śmieszną wartością, bo przez lata wydałem mniej więcej 500-1000 zł na te wszystkie gry jakie mam, ale większość kupowana w paczkach czy na przecenach.
Likfidator - mylisz się. Steamgifts wie które gry są z bundli. Kumpel próbował bo mu brakowało kilka dolców.
Tak samo gdy chcesz oddać komuś grę z bundla to nie oddasz jej za pełną cenę. Po pierwsze można tym sposobem dociągnąć tylko do wydanych 25$ lub 30$ a po drugie za każdą oddaną grę z bundla dostajesz tylko chyba 20% jej wartości. Więc chcąc uzyskać 30$ musisz wydać gry z bundli warte 150$. Gry które są tak naliczane oznaczone są gwiazdką i na necie jest ich lista i reszta zasad. Podobno po kilku tygodniach gwiazdka znika ale to niepotwierdzone info.