No i dupa. Padło na mnie bo mam sprzęt od ASUSa a internet twierdzi, że W10 ma z tym problemy. Mam oryginalnego W7 HP i nie mogę aktualizować do W10 za skarby świata. Wyłączenie WiFi w biosie nie pomaga.
Jakieś pomysły? Wujek google nie ma konkretów. Instalacja na czysto nie idzie bo nie mam kodu do W10 a kod z W7 HP nie działa.
Ingen-> A dasz radę poczekać tydzień? Będzie na dniach jakiś update i może Windows przy instalacji coś sobie dociągnie.
A z tego co się orientuje to podczas instalacji z obrazu Winda sama sobie wykrywa status aktualizacji. Więc pojawia się pytanie czy robisz przez Windows Update czy przez pobranie obrazu ISO?
MediaCreationToolx64 - tym próbuję zainstalować W10
Mi się do W10 nie spieszy, od tak chciałem zobaczyć jak to smakuje tylko się zastanawiam co jest nie tak, że W10 ma problem ze sprzętami Asusa. Chyba, że to głębszy problem a akurat ludzie z płytami i laptopami Asusa się ogłaszają, że problemy mają a reszta siedzi cicho ;)
Smakuje dobrze, mam od samej premiery, wcześniej miałem Technical Preview i jest taka dopieszczona ósemka. Co prawda jeśli spodobało Ci się kafelkowe menu start to się zawiedziesz bo MS potraktował je jak takie niechciane dziecko i troszkę poszarpał względem 8.1 ale za to masz bardzo plastyczne menu start. :)
Możliwe, że te wszystkie nerdy pochowały się po piwnicach i plączą. :D
W8/8.1 to dla mnie porażka więc brak/zamaskowanie kafelków to dla mnie duży plus.
Czy tak całkiem kafelek nie ma to nie powiem. Ale mi osobiście te rozwiązanie jest bardzo na rękę.
Wygląda ergonomicznie więc może nie będę płakał jeśli w ogóle W10 uda mi się zainstalować :)
A ja nie zamierzam instalować, poczekam trochę na opinie. Podobno system ma 10 Administratorów, których nie można usunąć