A więc niezbyt znam się znam w tych sprawach, mój komputer :
Procesor : Amd athlon 64 x2 dual core processor 6000+ 3.00 ghz
Ram : 2gb
Typ systemu : 32bity
Grafika (nwm czy to to ale) : Ati radeon hd 2600 pro
System: Windows 7
I na nim chodziły mi gry jak :
-Fifa 13
-Fifa 14 demo
-Saint Row 4
-Sleeping dogs
-Assassin creed 3 (na najniższych mało płynie)
-Gta 4 (lekko przycinało)
Moje pytanie to czy będą mi chodziły gry
-Watch dogs
-Batman arkham origins
-Batelfild 3 oraz 4
-Fifa 14
-Pay day 2
I jeszcze dodam jakby nie chodziły to co bym musiał dokupić do tego co mam żeby dały radę ?
Watch Dogs czy BF3 (tym bardziej 4) = zapomnij. Co musiałbyś dokupić? Wymieć płytę główną, procesor, ramy i grafikę. Takie tam...
Tzn. Każda z lepszych nowych gier już raczej nie da rady na moim kompie ? :/
Jakim cudem na 32 bitowym systemie odpaliłeś assassin's creeda 3, jak wymagany jest 64 bitowy?
Popatrz dokładnie :P
Watch dogs na pewno Ci nie pójdzie
Chłopie, to jest ten moment, gdzie w zalecanych wymaganiach zaczynają widnieć ośmio-rdzeniowe procesory i 16gb ram..
Takie będą realne wymagania przyszłych tytułów jak Thief 4 czy Dziki Gon.
no assassina 3 jakoś odpaliłem :P na najniższych nawet w miarę śmigał ale grafika zjebana :/
I dzisiaj patrzyłem gta 4 ustawiłem rozdzielczość 1280x720 i all na minimalne i śmiga ;)
Ten komputer się nie nadaje do żadnej z nowych gier. Grafika - tragedia (nadawała się do grania 5 lat temu), procesor - tylko 2 rdzenie więc też tragedia (dziś minimum to 4), 2 GB RAM - tyle jest teraz w smartfonach i dla PC to jest zdecydowanie za mało (minimum 4 GB, ale zalecane 8).
To raczej się nie opłaca każdej części wymieniać tylko może nowego kompa kupić odrazy ?
na pewno nie ma sensu rozbudowywać tego kompa, bo płyta jest już przestarzała jak i cały komputer zresztą
W zasadzie każdą grę, czy się uruchomi, możesz sprawdzić tutaj - http://www.systemrequirementslab.com/cyri
[6] tak, tak. 8. rdzeniowe procki. Może 16. ? Jeszcze 100 GB RAM, pc chłodzony ciekłym azotem a gra na kompa za 500 zł i sprzedaż spada na łeb. I tak już gry na pc są drogie. Kosztowały 3 lata temu 60-90 zł teraz rzadko poniżej 120. O konsolach nie wspomnę. W końcu tak się porobi, że gry będą dla elity. Znam ludzi co to już zastanawiają się czy kupić dany tytuł. Rozumiem, że technika galopuje do przodu, ale po co to żyłowanie." Max Payne 3" i "Pamiętaj mnie" na i3 - 3,3 GHz oraz radku 6800 Series i 4 RAM łazi mi 1440x900 w 60 fps bez problemów. To tak źle ?? Nie dajmy się zwariować. Chociaż po" Battlefield 4" widać, że wykrakałeś. I te 50 GB na HD, MIODZIO !! :/