Jak niektorym wiadomo ukazaly sie dwie konkurencyjne wersje tego najwiekszego i finalnego patcha w wersji PL do wiekowej juz gierki jaka jest NWN1.
Jedna to oficjalna sygnowana przez CD Project (dostepna na hmm konkurencyjnym serwisie w stosunku do gry-online ;), druga stworzyli entuzjasci i nazywa sie :
Neverwinter Nights Patch 1.69 Polish made by PBC
I teraz pojawia sie problem: z tego co przeczytalem w sieci wersja nieoficjalna jest lepsza, naprawia wiecej itd... Mozna tym opiniom zaufac?
Czy tez moze lepiej oprzec sie na wersji oficjalnej?
Kolejna kwestia: Wersja gry ktora chce spatchowac jest tzw "diamentowa edycja"... |Czy nie bedzie jakichs problemow z kompatybilnoscia?
Za wszelka pomoc serdecznie z gory dziekuje :)
Na swojej Diamentowej użyłem patcha od PBC.
Wszystko grało i śmigało bez problemowo.
Z tego co wyczytałem ten nieoficjalny jest dużo lepszy daje dużo poprawek.
Nawet nie wiedziałem, że jest ten nieoficjalny patch pewnie kiedyś spróbuje.
zastanawiam sie tez czy bede mogl bez przeszkod polaczyc sie z innymi serwerami (co ciekawe istnieje jeszcze sporo takowych) w grze przez internet...
To już chyba zależy od samego serwera.
Wielu MG może też stosować dodatkowe elementy w modułach, a których to dość dużo zostało stworzone do NWN.
Mam problem z tym patchem. Jak widać na obrazku tylko część filmiku jest a reszta pokazuje Vistę. Nie wiem czy mam zmienić rozdzielczość by zadziałało poprawnie. Chciałam zrobić zagrajmy by widzowie zobaczyli filmik z NWN, ale nie w taki sposób.