W mojej rodzinie robię za tego "od techniki". Ale czasami czegoś nie wiem. No więc:
Ciotuni kończy się umowa z Cyfrowym Polsatem i ma zamiar przejść doi nc+. Spieszy jej się, nie wiadomo czemu, i stąd pytanie.
Ma jeszcze jeden rach. do zapłacenia dla CP, za marzec. Czy jeśli podpisze umowe z nc+ w marcu, kiedy przyjdzie pierwszy rachunek? Sam byłem w podobnej sytuacji, ale dość dawno i po prostu nie pamiętam jak to było.
Chodzi o to żeby kobiecina nie płaciła dwóch rachunków za to samo w jednym miesiącu. Więc jeśli za umowę podpisaną w marcu trzeba płacić jeszcze w marcu, to logiczne, że podpisze w kwietniu.
Niech dzwoni i powie jaka ma sytuacje, ja tak mialem ze mialem tv z upc, jeszcze miesiac, ale zadzwonilem do nich i mi powiedziala babka ze da mi miesiac za friko(bo powiedzialem ze chce tv od nich, ale ze dopiero za miecha i ze pytam w ile mi to zrobia wiec dala miecha gratis :) ( i ze abo zaplace dopiero za 2 miechy, dla mnie to bylo git bo u rodzicow bylo jeszcze upc, a ja podlaczylem antene i mialme juz u siebie nc+ :)
Pomysł nie jest znowu taki zły, ale wychodzę z założenia, że nie ma nic za darmo, więc pytanie zawarte w pierwszym poście jest nadal aktualne.
wychodzę z założenia, że nie ma nic za darmo
To ze złego założenia wychodzisz pierwszy miesiąc jest za darmo też tak miałem.
Taka telewizje bierze sie pierwszego.
Wtedy pierwszy rachunek masz do zaplacenia z powiedzmy 18stym dniem ale nastepnego miesiaca.
Ja przynajmniej tak mialem.