Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Napisy - ‹› a [] - czy jest różnica?

12.06.2011 19:12
1
quodzik
42
Pretorianin

Napisy - ‹› a [] - czy jest różnica?

Cześć, słuchajcie.

Oglądam serial w formacie HD na moim odtwarzaczu filmów HD. Mam do tych odcinków napisy. Większość odcinków chodzi dobrze z napisami, a niektóre napisy nie chodzą jak powinny - tzn. tak jakby kolejne linie pojawiały się po sobie w odstępie pół sekundy, za nic sobie mając synchronizacje. Sprawdziłem pliki "txt" i okazało się, że te działające mają oznaczenia klatek w klamrach np. ‹1›‹34› - natomiast te nie działające w kwadratach np. [1][34]. Jaka to jest różnica? Czy to może być tym spowodowane, że mi nie działają?

Dodam, że pozamieniałem ręcznie [] na ‹› i nic, dalej nie działa. Próbowałem pozmieniać formaty na jakieś srt i inne i też mi nie działały.

Jak na to poradzić, macie jakiś pomysł?

12.06.2011 19:13
2
odpowiedz
quodzik
42
Pretorianin

GOL klamrę zamienia na to mniejsze "<", ale wiecie o co mi chodzi, ten znak pod kwadratowymi nawiasami, co można go zrobić z shiftem.

12.06.2011 19:18
3
odpowiedz
zanonimizowany775707
0
Generał

A format mają ten sam? To, że ma końcówkę .txt nie oznacza tego samego. Sprawdź sobie programem sub edit w jakim masz formacie a następnie zrób konwersję do tego formatu, w którym działa.

12.06.2011 19:32
4
odpowiedz
just@
53
roar!

Miałam z tym kiedyś problem przy okazji jakiegoś filmu. Myślę, że tu znajdziesz informacje:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1136715.html

Forum: Napisy - ‹› a [] - czy jest różnica?