Jak w tytule, proszę o szybką odpowiedź. Płyta może mieć nawet gniazdo am2+, byle tylko obsługiwała Phenom'y II X4. Dzięki za ewentualną odpowiedź, pozdrawiam.
Mam teraz bardzo namieszane w głowie, przez te wszystkie wspierania procesorów przez płyty, podstawki dobrej lub złej itp....
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2507 - Tu są obsługiwane procesory przez moją płyte. Jeżeli kupie procesor pod AM2+, bo takie mam w mojej płycie, a nie będzie go na tej liście to nie wejdzie? Może poprostu Gigabyte przestało interesować się tą płytą, i poprostu nie aktualizuje informacji? Drugą rzeczą której nie rozumiem to to, że na samym końcu przy Phenomie II X4 940 i 920 pisze pod Since BIOS Version "N/A" O co chodzi? Mam wejście w płycie na AM2+, i może mi taki procesor z takim samym złączem nie wejść?
Jeżeli tak, to jaki procesor pod AM2+ byłby najlepszy do mojej płyty? Nie wchodzi w gre zmiana płyty, chciałbym poprostu wiedzieć, jaki jest najlepszy procek pod złącze AM2+, z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
Asrock jakiś, około 170 złotych kosztuje. Niestety nie pamiętam dokładnej nazwy, modelu, ale na pewno znajdziesz go na allegro.
Czy AMD Phenom II X4 920 wejdzie do mojej płyty głównej? Na liście obsługiwanych CPU jest, ale w kolumnie z bios-em jest N/A. Co to oznacza, i czy można pomimo tego wsadzić ten procesor do tej płyty?