Po ostatnim wypadku, głosach "ekspertów" - jakkolwiek źle to nie zabrzmi - zachciało mi się zagrać w jakiś symulator kolei. Dawno temu grałem w Microsoft Train Simulator, gdzie rozpędzałem i wykolejałem albo zderzałem ze sobą pociągi ;p Chciałbym znów tak sobie pojeździć, jednak na dzisiejsze czasy ta gra z 2001 roku trąca lekko myszką. Czy moglibyście ze swojego doświadczenia polecić mi jakiś ciekawy, fajnie wyglądający i w miarę przystępny symulator pociągu, gdzie również jakoś efektownie wyglądają wypadki?
Trainz nie jest żadnym symulatorem, a tym bardziej z efektownymi katastrofami kolejowymi...
EU07-424 MaSzyna jest realistycznym symulatorem lokomotyw znanych ze szlaków PKP. Nie jest to gra ani zabawa komputerowa w stylu Microsoft Train Simulator czy Trainz. MaSzyna jest tworzona przez grupę zapaleńców - miłośników kolei, którzy nazwali się EU Team. Bez wielkich nakładów finansowych, w domowym zaciszu udało im się stworzyć świetną symulację, bardzo realistycznie odwzorowującą pracę maszynisty.
Dzięki, sprawdzę.
RailWorks 3 jest o klase lepszy od Trainza, co prawda dodatki DLC i ich ceny mogą przysporzyć o ból głowy, ale często są w promocji, a pod względem graficznym i mechaniki rozgrywki no nie ma porównania.
Railworks byłby lepszy gdyby miał wsparcie community moderów...
Trainz zjada Railworks nie pod względem wizualnym czy symulacyjnym, a właśnie dzięki moderom, którzy w przypadku Polskiego community, zapewniają nam praktycznie cały tabor kolejowy naszego kraju, jak i swojskie scenografie.
Kurcze, akurat też miałem chęć na poprowadzenie wirtualnego pociągu.
Dominik1991 Podał bardzo ciekawy symulator.
Gram aktualnie w EU07-424 - świetny symulator. Piekielnie trudny, ale podoba mi się.
maszyna EU 07 ( jak wyżej )
nei ma lepszego symulatora, jeśli chodzi o dokładność i odwzorowanie tych wszystkich funkcji pociągu
ale grafika słaba .
trainz ma lepsza grafike, ale za to sterownie łatwe