Witam. Tak jak w temacie, podzielcie się. Szukam czegoś wciągającego, niekoniecznie strzelanki. Reszta raczej może być ^^. Oczywiście na PC. Wasz TOP1.
Far Cry 3
Mafia
Wolfenstein 3D:
"Nazywasz się B.J. Blazkowicz, uwięzili Cię w niemieckim zamku. Idź zabij Hitlera."
The Walking Dead.
Max Payne - cala seria, choc z osobistych wzgledow, trojka miala najciekawszy scenariusz.
Mówiłem, że niekoniecznie strzelanki, mogą być jej elementy jak w The Last of Us czy The Walking Dead, ale nie typowo nastawione. Walking Dead mam za sobą, tak samo Far Cry 3. Mafia też. Imho póki co najlepszą fabułę miałem w Gothicu, trylogia. Walking Dead również dobry.
Outcast
Szukaj w przygotówkach ,tam fabuła gra pierwsze skrzypce .
Syberia 1 i 2 ,Dreamfall , Beyond good & evil .
Nie wiem dlaczego "oczywiście" na PC, bo najbardziej przypadł mi do gustu Heavy Rain. Dobrze się bawiłem także przy seriach Uncharted, Mass Effect i Assassin's Creed oraz grze Piraci z Karaibów.
Jak napisał Gonsiur - Planescape: Torment - jeśli nie znasz tej gry, to nie wiesz, co to jest Fabuła w grze.
Oczywiście Deadly Premonition.
Baldurs Gate 2.
A potem długo długo nic.
Planescape Torment (choć przeszedłem niecałą połowę to najlepsza fabuła jaką widziałem)
The Walking Dead (tu z wypiekami na twarzy śledzi się historię)
Baldurs Gate
Half Life 2
Wiedźmin
Mafia
"Nie wiem dlaczego "oczywiście" na PC, bo najbardziej przypadł mi do gustu Heavy Rain. Dobrze się bawiłem także przy seriach Uncharted, Mass Effect i Assassin's Creed oraz grze Piraci z Karaibów."
Źle to ująłem. Gry na konsole mają świetne fabułe, ale niestety konsoli nie mam i póki co nie będę miał. Niestety większość z tych grałem, albo typowe strzelanki.
Z nie wymienionych:
Star Wars Knight of the old Republic,
Jedi Knight II: Jedi Outcast,
Chronicles of Riddick,
Final Fantasy 7,
Metro 2033
Planescape Torment ta gra jest niesamowita to bardziej jest książka filozoficzna.
GTA IV - wciągnęło na wiele godzin, trzeba przyznać, że fabuła również mnie zaskoczyła.
Torment, koniecznie w języku angielskim.