Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nagrywanie dźwięku z gry bez dźwięku z TeamSpeaka

14.04.2012 08:21
1
mjuzik96
21
Konsul

Nagrywanie dźwięku z gry bez dźwięku z TeamSpeaka

Witam!
Wziąłem się ostatnio za nagrywanie ciekawszych akcji z gry. Wszystko jest w porządku, oprócz faktu, że nagrywa mi się równocześnie dźwięk z gry i z TeamSpeaka, za którego pośrednictwem rozmawiam z kolegami. Do nagrywania używam programu MSI Afterburner. Jest sposób, by nagrywać tylko dźwięk z gry lub nagrywać oddzielnie dźwięk z gry i z TSa? Moja karta dźwiękowa jest zintegrowana, ale jeśli nie ma innego wyjścia, mogę zakupić drugą.

Pozdrawiam

14.04.2012 08:27
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend
14.04.2012 08:38
3
odpowiedz
mjuzik96
21
Konsul

Tyle, że nie mam drugiego komputera do dyspozycji. Czy w ten sam sposób zadziała to np. z kartą dźwiękową podłączaną do gniazda USB?

14.04.2012 08:48
4
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Teoretycznie powinno działać, jeżeli TS pozwala na wybranie różnych źródeł odtwarzania i nagrywania dźwięku.

14.04.2012 10:17
5
odpowiedz
mjuzik96
21
Konsul

Tak, TS pozwala na wybranie źródła odtwarzania i nagrywania dźwięku. Jak wtedy powinienem podłączyć słuchawki, żeby odtwarzały dźwięk z obu kart?

14.04.2012 10:30
6
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Jeżeli kupisz najtańszą możliwą kartę dźwiękową, to będzie ona miała tylko dwa gniazda (i w zasadzie tyle tylko potrzeba) - mikrofonowe i słuchawkowe. Do mikrofonowego podpinasz mikrofon, a do słuchawkowego kabel zakończony z obu stron jackiem 3,5 mm. Drugą wtyczkę jacka wpinasz do line in we właściwej karcie dźwiękowej. Potem w panelu Realteka (bo domyślam się, że taką masz kartę dźwiękową) powinno pojawić się dodatkowe urządzenie - wejście liniowe. Wycisz głośność nagrywania i dostosuj sobie głośność odtwarzania wedle potrzeb. Ustaw w TS3 jako źródło dźwięku (mikrofon) nową kartę na USB, a jako głośniki również nową kartę na USB.
Nie wiem jednak, jak MSI Afterburner zachowa się wtedy z nagrywaniem dźwięku, ale można spróbować. Słuchawki podpinaj normalnie tam gdzie zawsze, domyślnym źródłem odtwarzania w systemie zostaw kartę zintegrowaną.

Forum: Nagrywanie dźwięku z gry bez dźwięku z TeamSpeaka