Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Myszka dla gracza do 200zł

11.07.2015 08:04
pioras55
1
pioras55
112
Generał

Myszka dla gracza do 200zł

Witam serdecznie

Ponieważ moja X7 już powoli szwankuje i jest widocznie porysowana, to postanowiłem kupić nową myszkę. A że w internecie ciężko znaleźć taką na jakiej mi zależy, to poproszę Was o pomoc. Maksymalne pieniądze jakie mogę przeznaczyć na myszkę to 200zł. Tak jak w temacie, szukam myszki do gier, ale nie jakiegoś specjalnego rodzaju tylko uniwersalnej. Nigdy nie miałem myszki bezprzewodowej więc nie chcę tego zmieniać. I uwaga: myszka musi być czarna i mieć niebieskie (lub granatowe) podświetlenie. Mam składany komputer z niebieskimi wentylatorami więc myszka musi się wpasować ;)
Co do innych rzeczy to nie musi mieć pierdyliardu dpi, niech będzie po prostu bardzo dobra jak za taką cenę. Chcę też aby była wytrzymała i posłużyła kilka lat. Jeśli chodzi o wygląd to nie chcę jakiś udziwnień, ostrych krawędzi itp, nie po prostu wygodnie leży w dłoni.

Za pomoc bardzo dziękuję

PS. Jeśli coś jednak znajdę to wrzucę tutaj i mi doradzicie :)

11.07.2015 08:32
pioras55
2
odpowiedz
pioras55
112
Generał

Jak na razie tylko jedna zwróciła moją uwagę, spełnia wszystkie moje wymagania oraz ma pozytywne oceny użytkowników.

http://www.euro.com.pl/myszy/logitech-g402-hyperion-fury.bhtml

11.07.2015 08:47
3
odpowiedz
-.-
81
Konsul

Ostatnio miał identyczny wybór - x7 do kosza, nowa do 200zł głównie pod CSa. Wybrałem http://steelseries.com/pl/products/mice/steelseries-rival/

Jest ona dość duża i ma specyficzny kształt, jednakże po paru dniach przyzwyczaiłem się do niej, fajna myszka i dobrze leży w dłoni (stosunkowo mam dużą dłoń).
Opinie w internecie na jej temat są bardzo dobre, a jedyna wada podobno to zdzierający się materiał antypoślizgowy pod kciukiem. Czy to prawda to ci nie odpowiem, aczkolwiek ja zawsze staram się szanować swój sprzęt i wątpię aby on zdarł się przy moim użytkowaniu (swoją x7 miałem 8 lat i miała się bardzo dobrze pomimo iż innymi po 1,5 roku się psuła, ślizgacze odpadały itd... :))

Jeśli chodzi od podświetlanie, to chyba lepszej myszki nie możesz wybrać. Można ustawić osobne podświetlenie pod kółkiem i na znaczku SS w 16,8mln kolorów. Na pewno dostosujesz pod swój komputer.

Możesz przejść się do jakiegoś marketu, może będzie na półce to będziesz mógł przyłożyć do niej dłoń bo tak ma zaprojektowane opakowanie. Co prawda myszka jest pod plastikiem, ale mniej więcej będziesz wiedzieć czy pasuje do dłoni.

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie tej myszki to postaram się pomóc w miarę możliwości :)

11.07.2015 10:55
4
odpowiedz
Haszon
137
Senator

Sprawdź Logitech G303 Daedalus Apex. Opracowano ją wspólnie z profesjonalnymi graczami ze sceny eSportu, więc powinna dobrze się spisywać. Ma 12 000 DPI, sześć programowalnych przycisków, jest czarna, kolor podświetlenia możesz ustawić dowolny, a poza tym ma bardzo wytrzymałe przyciski. Producent zapewnia, że wytrzymają 20 mln wciśnięć, więc powinna działać przez wiele lat. Wprawdzie Twój budżet przekracza o niecałe 4 dychy, ale myślę, że w tym wypadku warto.

http://technogadzet.pl/2015/03/05/logitech-g303-mysz-stworzona-wspolnie-z-graczami/

11.07.2015 12:16
pioras55
5
odpowiedz
pioras55
112
Generał

Haszon dzięki za propozycję, ale nie podoba mi się ta myszka. Z góry kształtem romb przypomina, nieładne wg mnie.

Ale co do tego Rivala to nawet nawet. Ładna myszka, sporo dpi, tylko czy steelseries robi dobre myszki?

11.07.2015 12:21
6
odpowiedz
-.-
81
Konsul

Duża część profesjonalnych graczy CSa ma myszki SS, więc chyba o czymś to świadczy :) Ja mając tą myszkę tydzień jestem zadowolony z zakupu. Poszperaj w internecie, raczej znajdziesz same przychylne opinie. :)

11.07.2015 12:24
pioras55
7
odpowiedz
pioras55
112
Generał

Poszperam jeszcze jutro, jak nic nie znajde to chyba ją biere :)

Jest ładniejsza i ma wiecej dpi niż ten logitech przeze mnie podany.

Do zmiany kolorów jest przycisk czy program?

11.07.2015 12:54
8
odpowiedz
-.-
81
Konsul

Program. Jeśli chodzi o podświetlanie to jest dużo opcji do wyboru: możesz ustawić stały kolor, pulsowanie danego koloru albo płynną zmianę kolorów. Opcji jest dużo, aż nie chciało mi się ich sprawdzać, np. do CSa można ustawić, że kółko będzie pokazywało jaki masz stan zdrowia, znaczek SS jaki jest stan twoich finansów, ale takich opcji jest więcej. Dla mnie są one zbędne, a dla niektórych może to fajny bajer. Nie wiem czy jest to dostępne dla innych gier, bo nie mam nic więcej zainstalowanego... :)

Na myszce jest jeszcze 1 przycisk. Służy on do zmiany DPI, tzn. w programie możesz ustawić dwie wartości np. 550 i 2500, i ten przycisk będzie zmieniał pomiędzy tymi wartościami.

Ogólnie program nazywa się Steelseries Engine 3. Z pewnością znajdziesz jakieś filmiki na YT w których jest pokazane co i jak :)

11.07.2015 12:56
pioras55
9
odpowiedz
pioras55
112
Generał

U Izaka właśnie widziałem działanie tego programu.

12.07.2015 18:03
pioras55
👍
10
odpowiedz
pioras55
112
Generał

Myszka już zamówiona. Dzięki za pomoc GOL-owicze.

12.07.2015 19:47
11
odpowiedz
-.-
81
Konsul

Na którą się zdecydowałeś? :)

16.07.2015 15:54
pioras55
12
odpowiedz
pioras55
112
Generał

Na Rivala oczywiście. Niestety mam problem, może nie z myszką lecz z tym programem. Myszka po podłączeniu działa normalnie, nie ma do czego się przyczepić. Niestety po zainstalowaniu Steelseries Engine 3.40, program wiecznie się ładuje, napis "LOADING" i tak bez końca. Sprawdzałem starsze wersje i tam program wogóle myszki nie wykrywał. Sprawdzałem różne sposoby, starsze wersje, podłączanie do innego USB, reinstalacja sterowników itd., lecz nic nie pomogło. A jak pisałem bardzo zależy mi na edycji kolorów i DPI, w końcu po to jest ten program aby myszkę dopasować do siebie. Teraz świeci na pomarańczowo a ja nic z tym nie mogę zrobić. Zna ktoś inny sposób na normalne uruchomienie tego programu???

PS. Ogólnie trochę poczytałem na necie i z tego co wiem to SS robi podobno źle działające programy do swoich produktów, wiele jest z nimi problemów. Mam nadzieję że w końcu uruchomię ten programik.

16.07.2015 16:27
13
odpowiedz
-.-
81
Konsul

Ja nie mam większych problemów z programem (windows 8.1). Czasem nie chce się uruchomić, lecz wystarczy zakończyć procesy w menedżerze zadań związane z programem lub uruchomić ponownie komputer. Niestety nie wiem jak ci pomóc.

17.07.2015 10:14
pioras55
14
odpowiedz
pioras55
112
Generał

Problem rozwiązałem. Program działa z włączonym antiwirusem.

17.07.2015 11:47
15
odpowiedz
zanonimizowany815727
1
Junior

Podbije w tym temacie.
Może mógłby ktoś polecić mysz w stylu opisanych w tym temacie ale dla leworęcznych?

17.07.2015 11:56
16
odpowiedz
x68
8
Generał
17.07.2015 11:58
17
odpowiedz
zanonimizowany815727
1
Junior

[16]

O,o,to,to,to.O coś takiego właśnie mi chodziło. Dzięki :)

11.10.2015 21:29
18
odpowiedz
Wiatr1000
39
Centurion

Jeśli temat jest aktualny to ja się wypowiem...

Ok kilku lat mam Gigabyte M8000X co ona przeżyła... Rozbierałem ją, rozwalajac zabezpieczenia plastikowe, uderzenia o blat itd.. chodzi do tej pory tylko sensor się "wypracował" już ze starości...

Zakupiłem pod koniec tamtego roku SS rivala... No super wygodna, kabelek mięciutki, czuła myszka ale kurwa... Płyta siadała mi główna od początku i padła... Tylko po rozebraniu i na zwarcie zaczęły się świecić diody kolorowe ale jak brak połączenie i rozpoznawania sprzętu tak nadal nie rozpoznaje. Od początku była wadliwa u mnie..

Może u ciebie będzie dobrze chodzić ale nie polecam ci sklepu Procpu..

Zamówiłem sobie bezprzewodowa myszkę Mysz A4TECH Bloody R8 czy R7 i mi siadły po kilku dniach boczne klawisze oraz programowanie... Na wymianę wziąłem właśnie Rivala i wiesz już co z nią nie tak..

Forum: Myszka dla gracza do 200zł