Cześć.
Mam taki problem ze swoją 970-ką, że podczas gry w Counter Strike: Global Offensive, karta nie zawsze ma ochotę korzystać z trybu boost. Jest to o tyle kłopot, że czasami mam solidne spadki FPSów w grze, w której jak wiadomo - potrzebujemy ich całkiem sporo. Co ciekawe, pomaga mi czasami (lecz na krótko, dosłownie z 5 minut), zminimalizowanie gry i odpalenie w tle czegoś jeszcze, np. przeglądarki lub innego programu jak chociażby Word. Wtedy karta z miejsca przechodzi na tryb boost, gra działa rewelacyjnie, mam mnóstwo FPSów, lecz tak jak wspomniałem jest to efekt krótkotrwały, ponieważ po chwili karta znów wraca do trybu podstawowego i FPSy spadają... Jest to bardzo upierdliwe. Dodam, że w grach bardziej wymagających, jak np. Wiedźmin 3, tryb boost działa na okrągło i nie ma żadnych kłopotów. Czy możecie Drodzy Forumowicze mi jakoś pomóc? Jest jakaś opcja, abym mógł uruchomić ten tryb boost ręcznie?
Pozdrawiam.
Tryb boost raczej działa w automacie.
Decyduje obciążenie, pobór energii, temperatura.
W CS pewnie karta wchodzi na niezle obroty - duży FPS. Podejrzewam że jest tu przekroczony limit poboru