Chciałem sobie troszkę odkurzyć PSP i pomyślałem sobie, że może skuszę się na jakąś grę z tej serii. Nie wiem tylko jakie części wyszły na PSP i które są warte uwagi. Jedyne co wiem o tych grach to to, że są trudne :P
Może ktoś posiada jakąś część i jest w stanie polecić?
No i jak to jest z tym poziomem trudności? Da się grę przejść czy nie bardzo? :D
Monster Hunter Freedom Unite.
Trudna to złe słowo, bo kojarzy się z jakimś sztucznym utrudnianiem. Po prostu nie można popełniać błędów.
Niezliczoną ilość godzin spędziłem przy niej na PSP.
Jak wyzej: Monster Hunter Freedom unite - jest najbardziej rozbudowany ze wszystkich MH. Istnieje jeszcze Monster Hunter 3 (czy Trii) ale IMO jest znacznie slabszy.
Trudnosc? Nauczysz sie. Poczatkowo polujesz na velociraptory i przerosniete swiniaki uczac sie omijac ich ataki itp. Dopiero pozniej powoli dostajesz coraz to wieksze i trudniejsze potworki do eksterminacji. Sa tez rozne poziomy trudnosci (zawsze startujesz od latwego) - wiec dojdziesz tak daleko jak dasz rade. Nikt nie kaze ci zabijac najwiekszych potworow na G-rank na starcie.
Aha i tak na zas - rob jednoczesnie Village Elder questy i Guild Hall questy aby pozniej nie bawic sie w nadrabianie guild halla jak jestes daleko na elderach.
Co do broni: NIE upieraj sie na jedna, ze bedziesz walczyl TYLKO katana albo TYLKO dwurakiem. Mozna, ale jest to BARDZO trudne - po prostu niektore potwory sa upierdliwe do trafienia wolniejsza bronia itp. Najlepiej miec ze 2 bronie do walki wrecz plus jedna bron zasiegowa.
[4]
No apropo eq to własnie tak słyszałem, że nie ubieramy się tam w 1 rodzaj, bo jest najlepszy. Trzeba się przystosować do przeciwnika :)
Dzięki za polecenie :) Widzę, że cena nie duża, to załapie się na kupno razem z Wieśkiem 2 :)
A i jeszcze takie jedno pytanko mnie naszło. Czy grę da się w ogóle przejść, czy to jest takie nieskończone polowanie? Bo przyznam, że jak nie mam przed sobą jakiegoś celu, to po jakimś czasie mnie coraz mniej do gry ciągnie.
Nieskonczone. Ale jak chcesz moge dac ci cel: zabic White Fatalisa na G ranku. have fun :)
Przyznaje, ze jestem za cienki w uszach na niego i po 1500 godzin nadal nie udalo mi sie zabic Crimson Fatalisa (to on odblokowuje White Fatalisa) na G-ranku.
CO? 1500h masz w grze? Masakra ! Jeśli gra mnie wciągnie to na pewno będę miał podobny czas, bo jestem nerdem :)
Edit// Jak możesz to uświadom mnie co to ten G Rank :)
Po prostu trudniejszy poziom. Jest low rank, high rank i G-rank (wyszedl w dodatku MH portable 2nd G, ktory jest wbudowany w MH Freedom Unite od startu).