Jaki polecicie monitor ledowy dokładnie 22 cale do 700zł?
Podoba mi się ten: http://allegro.pl/monitor-z-tv-samsung-t22d390ew-fhd-ips-pls-gratis-i4856205603.html ale czytam opinie i nie ma on normalnego wyłączania tylko z pilota i ten sam pilot może powodować problemy jeśli jest w domu drugi telewizor samsunga. Mieszkanie ma 37 metrów i możliwe że leżąc na kanapie coś przełączę żonie siedzącej na komputerze :)
A potrzebny Ci monitor z wbudowanym TV? Producent musi dorzucić głośniki, hardware z kodekami, tuner DVB-T/C, slot CI, przetwornik analogowy do SCARTa itd. Przekłada się to na gorszą jakość matrycy, a tym samym obrazu.
Z racji zamontowania telewizyjnych układów monitor będzie miał wysoki input lag, co dla mnie było nie do zaakceptowania. Przerabiałem 24" monitor LG z wbudowanym TV i choć jakość obrazu była OK, to 30 ms input lag mnie irytował. Teraz mam DELLa P2414H bez tych dodatków telewizyjnych, ale ma bardzo niski jak na LCD 5 ms input lag i podświetlenie LED którego jasność jest regulowana napięciem prądu stałego, a nie poprzez szybkie włączanie/wyłączanie, co męczy wzrok.
Niestety Inpul lag i typ podświetlenia LED to nie są parametry podawane przez producentów monitorów i trzeba szukać informacji o tym w necie.
[2] Nie jest mi potrzebny TV w żadnym wypadku, chodziło mi też o niezły wygląd skoro i tak mam określony fundusz. To może jakiś inny polecasz skoro ze swojego nie jesteś do końca zadowolony.