Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Monitor aoc C24G1

25.09.2019 23:26
1
Karakanuch
1
Junior
Image

Monitor aoc C24G1

Witam!

Obecnie posiadam monitor aoc C24G1, Jest on podpięty do mojego laptopa za pomocą kabla VGA. Niestety nie mam dostępu do wszystkich ustawień tego monitora z poziomu aplikacji dostarczonej razem z monitorem. Myślę że problem może być spowodowany tym, że windows10 odczytuje ten monitor jako "Standardowy monitor inny niż PnP". Nie wiem czemu tak się dzieje, bo jak sprawdzałem na laptopie brata do którego monitor był podpięty kablem HDMI to wszystko ładnie chodziło i monitor był odczytywany jako "Standardowy monitor PnP".

To jest spowodowane rodzajem kabla czy muszę coś zmienic w ustawieniach windowsa

26.09.2019 01:48
maciell
2
odpowiedz
maciell
128
Senator

Kabel. VGA czyli d-sub to analog. HDMI/dp cyfrowy co zatem umozliwia korzystanie z i-menu.

26.09.2019 08:56
kubuses
3
odpowiedz
kubuses
8
Konsul

Kabel. Zmień albo na HDMI albo na DVI, tylko uważaj jak na DVI zmieniasz żebyś na odpowiedni zmienił (HDMI bezpieczniejsze)

26.09.2019 18:57
4
odpowiedz
Karakanuch
1
Junior

posiadam laptopa z kartą graficzną amd radeon r5 m315 co umożliwia mi podłączenie tylko przez d-sub

Mogę jakoś zmienić taktowanie tego monitora podczas korzystania z ps4 pro czy muszę grać na 60hz

Forum: Monitor aoc C24G1