Witam wszystkich. Wiem, wiem pytałem się już o to kilka razy, ale teraz zapytam ostatni raz.
Potrzebuję nowego monitora do komputera. Do wydania mam jakieś 700-800 złoty. Monitor będzie głównie przeznaczony do gier.
http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=103_317&products_id=36709
Bardzo dobra matryca IPS. Wystarczy przeczytać opinie ;) Rozwala wszystkie TN'ki.
Zalecana rozdzielczość obrazu: 1920 x 1080 pikseli
Wiem, że to może głupie pytanie, ale czy na takim monitorze będą mógł grać na rozdzielczości 1280 x 720 bez żadnych ubytków na ekranie? Pytam, bo być może niektóre gry nie będą mi działać na Full HD.
Wiem, że to może głupie pytanie, ale czy na takim monitorze będą mógł grać na rozdzielczości 1280 x 720 bez żadnych ubytków na ekranie? Pytam, bo być może niektóre gry nie będą mi działać na Full HD.
Będziesz mógł. Ale to będzie bardzo niewygodne i wgl obraz będzie taki jakiś dziwny. ;) Wszystko będzie większe i ja bym w takiej rozdzielczości na LCD z FHD nie mógł grać. Lepiej wszystkie opcje będzie ustawić na low i rozdzielczość FHD mieć.
@Dell` s
A ja mogę grać spokojnie na niższych rozdzielczościach :P Trzeba tylko odpowiednią dla siebie znaleźć ( w niektórych jakoś litery są za blisko siebie, ale to wina raczej panoramicznego ekranu ).