Prowadzący dzisiaj na ćwiczeniach oznajmił mi, że wysłałem mu na maila jakiegoś tajemniczego maila z linkiem sugerującym, że miałem włam na maila. Wydało mi się to dziwne, bo jeszcze tego samego dnia się logowałem i wszystko było ok. Niemniej sprawdziłem zawartość skrzynki i faktycznie w katalogu 'sent' znalazły się 3 takie same maile (różnie zatytuowane: Hello!, Re:.), z zawartością linka do kanadyjskiej firmy farmaceutycznej.
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jakim cudem coś takiego się stało? Niedawno co autoryzowałem swoje konto (dodam, że mowa o skrzynce hotmail), za pomocą telefonu komórkowego. Hasło jest jakie było, nic nie zostało zmienione w ustawieniach.
Nie chciałbym się pozbywać tego konta bo mam właściwie wszystkie strony, konta (w tym bankowe, paypalowe) powiązane właśnie z tą skrzynką. Co w takiej sytuacji zrobić poza zmianą hasła? Nie wydaje mi się zresztą żeby to było bezpośrednio powiązane bo jak ktośby się włamał to raczej ja już bym nie wszedł.
Moze po prostu ktos sie wlamal dla spamu i nie zawracal sobie glowy zmiana hasla. Wlamania na skrzynki pocztowe to normalka, na gmaila probuja sie regularnie wlamywac, co jakis czas mam info, ze albo z Chin, albo Emiratow probowano sie dostac. Na szczescie zabezpieczenia tam sa dosc skuteczne, wiec tylko probuja.
Polony--> A gdzie to można sprawdzić czy ktoś się próbował logować?
Włam dla spamu? Czego to ludzie nie wymyślą... Spróbuję napisać do MSN w tej sprawie, może coś wiedzą. Dzięki za odpowiedź.
[3] Logujesz się na mejla i po prawej na dole będzie ostatnia aktywność konta > szczegóły.