Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Moje konto mailowe zwariowało?

05.03.2012 16:42
1
zanonimizowany825790
5
Centurion

Moje konto mailowe zwariowało?

Prowadzący dzisiaj na ćwiczeniach oznajmił mi, że wysłałem mu na maila jakiegoś tajemniczego maila z linkiem sugerującym, że miałem włam na maila. Wydało mi się to dziwne, bo jeszcze tego samego dnia się logowałem i wszystko było ok. Niemniej sprawdziłem zawartość skrzynki i faktycznie w katalogu 'sent' znalazły się 3 takie same maile (różnie zatytuowane: Hello!, Re:.), z zawartością linka do kanadyjskiej firmy farmaceutycznej.

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jakim cudem coś takiego się stało? Niedawno co autoryzowałem swoje konto (dodam, że mowa o skrzynce hotmail), za pomocą telefonu komórkowego. Hasło jest jakie było, nic nie zostało zmienione w ustawieniach.

Nie chciałbym się pozbywać tego konta bo mam właściwie wszystkie strony, konta (w tym bankowe, paypalowe) powiązane właśnie z tą skrzynką. Co w takiej sytuacji zrobić poza zmianą hasła? Nie wydaje mi się zresztą żeby to było bezpośrednio powiązane bo jak ktośby się włamał to raczej ja już bym nie wszedł.

05.03.2012 16:46
2
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Moze po prostu ktos sie wlamal dla spamu i nie zawracal sobie glowy zmiana hasla. Wlamania na skrzynki pocztowe to normalka, na gmaila probuja sie regularnie wlamywac, co jakis czas mam info, ze albo z Chin, albo Emiratow probowano sie dostac. Na szczescie zabezpieczenia tam sa dosc skuteczne, wiec tylko probuja.

05.03.2012 16:56
3
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

Polony--> A gdzie to można sprawdzić czy ktoś się próbował logować?

05.03.2012 17:01
4
odpowiedz
zanonimizowany825790
5
Centurion

Włam dla spamu? Czego to ludzie nie wymyślą... Spróbuję napisać do MSN w tej sprawie, może coś wiedzą. Dzięki za odpowiedź.

05.03.2012 17:03
bone_man
5
odpowiedz
bone_man
201
Omikron Persei 8

[3] Logujesz się na mejla i po prawej na dole będzie ostatnia aktywność konta > szczegóły.

Forum: Moje konto mailowe zwariowało?