Witam, komputer składałem już ładne pare lat temu i powoli zbliżam się do modernizacji. Ostatnio zacząłem pogrywać sobie w GW2 i jestem zmuszony grać na low/mid :c(a i tak czasem mam po 12 fpsow >.>) i chciał bym to zmienić.
Moja specyfikacja kompa : Intel Core duo 2,6ghz, nVidia 9600 Pro, 4bg ramu, płyta główna gigabyte gigabyte ga-ep45-ds3l .
Co wartało by zmienić (nie chciał bym wszystkiego :d) by poprawić trochę ilość fpsów, co by mi nie "cieło" przy większej ilości animacji. Najlepiej gdybym nie musiał zmieniać płyty głównej.
Cudow nie oczekuj - na pewno mozesz wymienic grafike na mocniejsza. Wszystko ponad to - to wymiana calej platformy.
nie no jasne, chciał bym grać sobie spokojnie na full mid bez spadków do 10 fpsów przy jakimś większym pvp. Poczekam jeszcze na jakieś opinie, może ktoś jakimś konkretem rzuci : )
Przed zakupem ewentualnej grafiki sprawdz dokladnie jaki masz zasilacz - zeby nie wyszlo ze nie uciagnie karty. Wsadzanie mocniejszego zasilacza jest chyba bez sensu - chyba ze potraktujesz to jak poczatek inwestycji w nowy sprzet. Kiedys wymienisz bebechy a zasilacz zostanie - szczegolnie jezeli kupisz cos mocnego i markowego.
Pozostaje oczywiscie pytanie - ile masz kasy na wyrzucenie w zabawke? :)
- wymienić procek na np: Core2 Quad Q8300
- kartę na np: HD5770 lub lepszą
- i może zasilacz na jakieś 450W
Ja bym poszukał jakiegoś Quad na allegro + Gtx 275.
Ok, no już jakiś pogląd na sprawę mam, chociaż widzę bez większej inwestycji się nie obejdzie.