Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Mikrofon cicho nagrywa.

07.07.2013 14:10
SkiDRow
1
SkiDRow
24
Centurion

Mikrofon cicho nagrywa.

Witam. Mam tak jeden ogromny problem. Jeszcze kilka dni temu mogłem normalnie grać i rozmawiać na skype z kumplem, a wczoraj kolega do mnie dzwoni i mówi mi że mnie nie słychać, a czasem tylko lekko. Zmieniałem już ustawienia w Realtek HD, w urządzeniach dźwięku (nagrywanie) w panelu sterowania też poprzesuwałem wszystkie znaczniki na full, zwiększyłem czułość mikrofonu o 20db. W internecie też już szukałem różnych poradników i nic nie pomaga. Słuchawki i mikrofon to takie zwykłe za 20 zł. I Windows 7 Ultimate 64 bit.
Byłbym wdzięczny gdy by mi ktoś mógł doradzić co mam zrobić aby wszystko działało...
Mikrofon działa dobrze bo u kolegi sprawdzałem i wszystko nagrywał głośno i wyraźnie.

07.07.2013 14:15
siwy346
2
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Wtyczkę i gniazdo sprawdziłeś? Wszystko dociśnięte? Nic nie lata?

Nie masz przesuwać wszystkich znaczników na full, kliknij sobie prawym klawiszem na głośniczek w trayu, tam wybierz urządzenia do nagrywania, wybierz swój mikrofon, wejdź we właściwości i tam zobacz.

Nie żebym robił z Ciebie głupka, ale jest ostatnio miałem przypadek, że w mikrofonie nic nie słychać, a wszystko jest ustawione na maxa, problem w tym, że to był XP i rzeczywiście wszystko było na maksymalnej głośności oprócz wszystkich urządzeń do nagrywania.

07.07.2013 14:31
SkiDRow
3
odpowiedz
SkiDRow
24
Centurion

Zrobiłem tak jak kazałeś i nic. Nic nie lata i wszystko jest ciasno wciśnięte. Nawet jak coś głośno powiem do mikrofonu to ten pasek w nagrywaniu podniesie się tylko na 1-2 (na 10) kreski, w urządzeniach do nagrywania też sprawdzałem i wszystko jest tak jak powinno być...

07.07.2013 14:38
siwy346
4
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

To przeinstaluj sterowniki do dźwięku.
Jeśli problem nie ustąpi to możemy mówić o usterce karty dźwiękowej.

07.07.2013 14:44
SkiDRow
😜
5
odpowiedz
SkiDRow
24
Centurion

A sterownik to ten Menedżer Realtek HD Audio?

07.07.2013 14:52
siwy346
6
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Prawy klawisz na mój komputer->właściwości->z prawej strony u góry, menedżer zadań->kontrolery dźwięku, video i gier->rozwijasz to i tam wybierasz Realtek HD->prawy i odinstaluj, restart kompa. I na nowo zainstaluj.

07.07.2013 15:19
SkiDRow
7
odpowiedz
SkiDRow
24
Centurion

Zadziałało :D Dziękuje bardzo za pomoc :D

Forum: Mikrofon cicho nagrywa.