Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Metal Gear Solid 4 - pytanie.

18.07.2013 15:49
😉
1
TecBar
27
Konsul

Metal Gear Solid 4 - pytanie.

Czy jest sens zabierać się za MGS 4 jezeli nie grałem w poprzednie części ? Chciałem kupić hd collection ale zraziłem się jak zobaczyłem że nie ma tam MGS 1 tylko jakieś gówno z psp... W ogóle jak ktoś mógł coś takiego wydać- "kolekcja" która nie zawiera najważniejeszej części... A na ps store gierka kosztuje 40 zł więc to nie są małe pieniądze jak na tak starą grę...

18.07.2013 16:10
2
odpowiedz
zanonimizowany758948
44
Generał

Bez znajomości poprzednich części nie ma to sensu.
Jedynkę ściągnij na PC a resztę kup w HD kolekcji.

18.07.2013 16:17
Azerath
3
odpowiedz
Azerath
156
Senator
Image

Niby można, ale lepiej poznać resztę. Nie dla przygotowania się do czwórki, która z serii jest najgorsza, ale dla nich samych, bo to świetne gry są.

Aha, jedyna jest wiecznie żywa. Graficznie godnie się zestarzała, a rozgrywka ze względu na swoją formę bawi równie dobrze dzisiaj jak w dniu premiery - Metal Gear Solid prawie w ogóle się pod tym względem nie zestarzał.

18.07.2013 16:22
4
odpowiedz
zanonimizowany880836
99
Konsul

tylko jakieś gówno z psp
jeżeli peace walkera nazywasz gównem, który jest przecież znaczącym tytułem dla historii przedstawionej w serii, to odpuść sobie, bo najzwyczajniej w świecie nie jesteś wart tej opowieści.

18.07.2013 16:35
5
odpowiedz
Child of Pain
192
Legend

Oczywiscie, ze chociaz zobacz przejscie jedynki na youtubie, przeciez ta seria opiera sie na fabule, dziwacznych postaciach. I przechodz gry w chronologii wydania a nie fabularnej.

[4]
Daj spokoj, na forum ktos ladnie napisal, ze o ile trojka byla dobrym krokiem to wydawanie dalsze prequeli moze byc troche na sile, nie mam nic przeciwko temu bo w trojke sie swietnie gralo i czekam na nastepna czesc.

A moze i autor myslal, ze psp to zubozale albo jakies odejscie od standardu serii jak Metal Gear ACid.

20.07.2013 23:32
6
odpowiedz
TecBar
27
Konsul

Podobno w Am. Pn i w Japonii wyszła edycja legacy zawierająca wszystkie części metal gear solid: 1,2 hd, 3 hd, 4 i jakieś tam starsze edycje. Dla mnie to by była super sprawa. Z tego co się orientuje to można sprowadzić ze Stanów i można bez problemu grać bo nie ma blokady, ale na mgs 1 i na coś tam jeszcze jest voucher do ps store. To chyba musze mieć amerykańskie konto czy coś takiego nie ? :/ Orientuje sie ktoś czy i kiedy bedzie premiera w Polsce i ile bedzie kosztować ?

21.07.2013 00:01
7
odpowiedz
el.kocyk
186
Legend

TecBar - kup HD collection i dokup do tego mgs1 w promocji
ten zestaw o ktorym piszesz bedzie drogi niestety, duzo drozszy niz skladanka

Forum: Metal Gear Solid 4 - pytanie.