Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: MasterCard PAYBACK Multi z BZWBK a stare konto PAYBACK

22.12.2013 22:13
1
zanonimizowany858626
26
Senator

MasterCard PAYBACK Multi z BZWBK a stare konto PAYBACK

Proszę o pomoc forumowiczów. Wziąłem z banku w którym mam konto nową kartę - MasterCard PAYBACK Multi, która to podobno ma mi dodawać punkciki do Paybacka jak będę nią płacił, każde 4zł to 1pkt. Ok, spoko, stara karta wygląda jak psu z tyłka wyjęta, mogę używać nowej.

No i tu się zaczyna problem mały. Pani w banku zapytała czy mam konto Payback, odpowiedziałem, że owszem i dałem kartę by wprowadziła numer do komputera. No i od tego czasu karta ma mi nabijać punkty na stare konto Payback.

Dziś patrzę na konto Payback, ale nie widzę by karta była jakoś podpięta (to w ogóle widać?), do tego na MasterCard PAYBACK Multi widnieje inny numer Payback niż na mojej karcie Payback, który to numer jak wprowadzam na stronie to krzyczy, że jest niezarejestrowany.

Ktoś może używał już takiej konfiguracji bank/karta/stare konto i wie jak to działa? Coś muszę rejestrować, wprowadzać, martwić się rozbieżnością numerów Payback na karcie Payback i na MasterCard czy robić raban jutro?

22.12.2013 22:26
2
odpowiedz
Highlighter
8
Pretorianin

1 pkt payback jest warty 1 grosz. Czy otrzymanie znizki w wysokosci 0.25% jest warte uczestnictwa w tym programie?

Pytam bez zlosliwosci, po prostu jestem ciekaw czy uczestnicy takich programow zdaja sobie sprawe za jak niewielki pieniadz byc moze daja? manipulowac swoimi decyzjami.

22.12.2013 22:43
merkav
3
odpowiedz
merkav
103
Aguś

Karta płatnicza Payback jest traktowana jako dodatkowa, musisz ją podpiąć pod konto Payback na stronce w ustawieniach, co miesiąc, chyba 5 albo 10 bedą wpływać punkty.

22.12.2013 23:24
Stra Moldas
😊
4
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Ja używam tej Omni, czyli 1 punkt za 5 zł. Wcześniej miałem "zwykłą" kartę, z Empiku, z innym numerem. Dzwoniłem na infolinię i bez problemu zostało to połączone - mimo innych numerów na kartach. Punkty zbierane są razem - i ze starych, i z nowych. Nie ma problemu.

23.12.2013 09:24
5
odpowiedz
zanonimizowany858626
26
Senator

Karta płatnicza Payback jest traktowana jako dodatkowa, musisz ją podpiąć pod konto Payback na stronce w ustawieniach

Nie mam jak jej podpiąć bo nie jest podobno zarejestrowana a zarejestrować nie mam jak bo nie ma na niej zapisanych 4 cyfr tego super duper tajnego kodu potwierdzającego tak jak na zwykłej karcie Payback.

Dobra, dzwonię do paybacka...

23.12.2013 10:41
6
odpowiedz
zanonimizowany858626
26
Senator

1 pkt payback jest warty 1 grosz. Czy otrzymanie znizki w wysokosci 0.25% jest warte uczestnictwa w tym programie?

Bycie uczestnikiem tego programu nie kosztuje mnie NIC tak więc jak dla mnie warto tym uczestnikiem być. Mam jakieś 8500 pkt teraz czyli mały upominek komuś będę mógł sprawić za jakiś czas.

23.12.2013 11:02
Stra Moldas
😜
7
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Dokładnie - za to się nie płaci. Te same zakupy zrobiłbym tak czy siak, więc daję po prostu jak jestem w Empiku, Realu czy na BP kartę. :P

23.12.2013 11:28
merkav
8
odpowiedz
merkav
103
Aguś

Dziwne, ja jak dostałem kartę to poprostu rejestrowałem ją jako nowego uczerstnika i była widoczna jako 3 karta w ustawieniach.

A co do samego programu to czasy śiwtności ma już za sobą, teraz mimo że jest więcej punktów gdzie przyznają punkty zbieranie nie idzie tak szybko, swego czasu z ciągu 2 lat uzbieralo się ponad 170k, a to już kilka konkretnych tankowań lub zakupów.

Forum: MasterCard PAYBACK Multi z BZWBK a stare konto PAYBACK