Instalacja ME z dubbingiem, odpalam na max detale i bardzo ciekawie się zapowiada, dubbing bardzo dobry, fps 35-60 ale to wnętrze statku.
Także mimo dobrego dubbingu czy nie lepiej grać bez niego, czyli z angielskim, bo kolejne części i tak są takie? Mnie się podoba dubbing, w sumie Shepard ciut sztywny a reszta słabiej wychodzi ale i tak chyba mi bardziej pasuje niż angielski. Porównując na filmiku Wrex bluzga i jest mniej donośny niż oryginał ale i tak dobrze to zachowali. Gier z dubbingiem jest coraz więcej, zwłaszcza na konsolach i idzie się przyzwyczaić ale może jednak reinstalować na angielski?
Cienie wyłączyłem bo się dziwnie układały na twarzach podczas świetnych rozmów, do akcji nie doszedłem jeszcze ale czy dalej będą mocne spadki wydajności? Jakieś otwarte tereny, wybuchy? posiadając te minimum 30fps na statku na początku pewnie będzie o połowę mniej hm?
Cala trylogie przechodze drugi raz (W tym pierwsza czesc trzeci) i tym razem zdecydowalem sie wylaczyc dubbing. Gram z oryginalnymi angielskimi glosami. Jest to wg. mnie lepszy wybor, gdyz w trojce mimo wszystko trzeba przesiasc sie na obcy jezyk.
W dwojce trzeba poprzestawiac pewne rzeczy w plikach, aby dostac angielski dubbing - ale z tym tez nie ma problemu.
Powinno byc plynnie. Gra ma problemy z plynnoscia na Win7, jednak nie jest to jakos uciazliwe.
EDIT: @Down - http://www.youtube.com/watch?v=UiKRjcMcFT8 - ME2 ma jeden z najlepszych dubbingow w grach.
Oryginalna obsada w trylogii ME jest po prostu rewelacyjna. Głos podkładało wielu znanych i lubianych aktorów z seriali sci-fi m.in. Farscape, czy BSG.
Polskiej wersji językowej oceniać nie będę, ale po 15 minutach miałem jej serdecznie dosyć. Choć to pewnie kwestia gustu.
EDIT: Tylko trzecia część jest bez dubbingu.
Tak 2 pierwsze części mają dubibng.
Ja jednak grałem od początku do końca z oryginalnym dubbingiem z polskimi napisami i wcale tego nie żałuję.
Warto choćby dla głosu samego Sheparda, czy Człowieka Iluzji.
ME1 - PL dubb - bardzo dobry, ENG dubb - dobry
ME2 - PL dubb - dramat, ENG dubb - świetny
ME3 - ENG dubb - kapitalny
Więc graj z oryginalnymi głosami.
ME2 ma jeden z najlepszych dubbingow w grach.
To prowo tak?
No cos Ty ? Dubbing polski - nie liczac Mirandy (Choc ja sie do niej przyzwyczailem) - byl bardzo dobry. Wiekszosc glosow pasowala jak ulal, czy to Shepard, czy to Czlowiek Iluzja.
Shepard to właśnie zaraz obok Mirandy ma najgorzej podłożony głos. Jeszcze dziś w jedynce jako Shepard? Kto wpadł na ten poroniony pomysł?
Wiec oni tez sprowokowali ?
Tak, to jedyna dubrecenzja na której się kompletnie przejechali.
Malenczuk w jednej z głownych rol w ME2, beznadziejny ten dubbing.
I o dziwo Maleńczuk wypada o niebo lepiej niż Nowicki czy Bohosiewicz.
A ty kesik jak mogles gra w mass effecta, kolejna czesc to coraz bardziej konsolowa szczelanka.
Więcej takich szczelanek!
No cos Ty ? Dubbing polski - nie liczac Mirandy (Choc ja sie do niej przyzwyczailem) - byl bardzo dobry. Wiekszosc glosow pasowala jak ulal, czy to Shepard, czy to Czlowiek Iluzja. Recenzja DubScore rowniez to potwierdza. Wiec oni tez sprowokowali ?
@Down - Jesli jest to strzelanka... To jest to najlepsza strzelanka w jaka gralem. Wybory, ciekawa fabula, dluga rozgrywka, zadania poboczne, rozwoj postaci, ogrom sprzetu - ktory modyfikujemy wedlug uznania. Niezla ta strzelanka...
http://www.youtube.com/watch?v=Ea9hjqVN1tA Malenczuk w jednej z głownych rol w ME2, beznadziejny ten dubbing.
A ty kesik jak mogles gra w mass effecta, kolejna czesc to coraz bardziej konsolowa szczelanka.
Mi się tylko podobał głos człowieka iluzji. Sheparda głos był beznadziejny, ale przy takich śmiesznych scenach to czasami mu wychodziło lepiej niż w oryginale. Pamiętam jak się w 2 upił na Cytadeli.
W jedynkę warto zagrać z polskimi głosami ze względu na Wrexa. Jego teksty niekiedy miażdżą system (poza tym dubbing jest b.doby,może poza głosami Sheparda) .
2 i 3 lepiej już w kinowej wersji .
[6]
[7]
No normalnie zajebiste, z gry akcji z elementami rpg w sequel robi sie szczelanka, po prostu zajebiscie. Dragon Age 2 wam tez sie podobal bezguścia?
A Malenczuk tez swietny, reklamowanie z nim jakby nie podkladal glosu pod postac ktora slychac moze 5 minut razem w grze.
Dragon Age 2 wam tez sie podobal bezguścia?
Nie wiem, nie gralem. Jednak wiem, ze ME2 i ME3 zasluguja na miano gier cRPG. Na pewno nie jest to sucha strzelanka, jak CoD.
Polski jak zwykle nierówny. Ale o Liarze, Garrusie, Mordinie, Thane'ie, Legionie, Dr Chakwas, nawet Thali nie mozna akurat nic złego powiedzieć.
hmm zdania podzielone, mi samemu się podoba w 1ce Wrexx jak i Shepard, poboczne postaci też ujdą, dalej niż 20min nie grałem, jednak widzę że zdania bardziej na angielski, czy dalsze postaci są lepsze właśnie po angielsku?
graj po angielsku, dubbing polski (zwlaszcza w dwojce) jest jednak gorszy
[15]
Jak juz Gra akcj/szczelanka z elementami rpgami. Cholera co jest, ludzie w Fallouty, Baldury, Might and Magic, Wizardry, stare Tesy nie grali, ze Mass Effecta 3 nazywaja crpg?
[18]
Lol Wrex, w polskiej wersji dorzucili mu przeklenstwa na sile bo mlodziez tak rozmawia teraz to sie lepiej przyjmie.
Tak, dubbing w pierwszym Mass Effect stał na bardzo wysokim poziomie. Przynajmniej przypadł mi do gustu.
Do tego stopnia, że trochę dziwnie było przechodzić trójeczkę bez polskiego dubbingu :)
Jak juz Gra akcj/szczelanka z elementami rpgami. Cholera co jest, ludzie w Fallouty, Baldury, Might and Magic, Wizardry, stare Tesy nie grali, ze Mass Effecta 3 nazywaja crpg? <-- Wyobraz sobie, ze w pierwszego Fallouta gram do dzisiaj.