Witam,
chciałem zaimportować postać z ME2 i wrzuciłem folder o nazwie "Mass Effect"(z save'ami w środku) do folderu C:\Users\Dom\Documents\BioWare\Mass Effect 3\Save. Odpalam grę, patrzę - nie ma mojej postaci. Wchodzę zatem do Mass Effect 3\Save, a tam zniknął folder(z save'ami)!! Co najgorsze, nie mam ich kopii. Spotkał się ktoś z taką sytuacją?
O ile kojarzę, to postać się importuje automatycznie z folderu poprzedniej części, więc niepotrzebnie wrzucałeś ten folder.
Przecież żeby zaimportować postać nigdzie nie trzeba przenosić zapisów. A zwłaszcza do folderu gdzie znajdują się zapisy z ME3...
ME2 odinstalowałem bardzo dawno temu, a save'y sobie zachowałem w utworzonym przeze mnie folderze(na innym dysku), który aktualnie gdzieś się ulotnił.
No dobrze, ale odinstalowanie gry nie równa się usunięciu zapisów, powinny zostać w Dokumentach.
ME2 odinstalowałem bardzo dawno temu, a save'y sobie zachowałem w utworzonym przeze mnie folderze(na innym dysku), który aktualnie gdzieś się ulotnił.
Gra pobiera save'y z folderu z zapisanymi grami z poprzedniej części, więc niczego nigdzie nie trzeba przerzucać. Ewentualnie, jeśli nie miałeś ich na dysku, trzeba było utworzyć plik C:\Users (...) \Bioware\Mass Effect 2\Save i tam przenieść zapisane stany gry.
Czemu Ci zniknęły nie wiem.
"który aktualnie gdzieś się ulotnił"
Nie "się" ulotnił, tylko Ty go ulotniłeś. Na dodatek zamiast skopiować pliki, Ty je wyciąłeś.
Poszukaj na spokojnie w folderze z save'ami do trójki, a jeśli gra je wywaliła podczas uruchamiania to na pewno znajdziesz odpowiednie w sieci.
W 2 też musiałem ręcznie przenosić save'y i nie było problemu.