Witam. Mam jedno proste pytanie. Czy import postaci z ME1 do ME2 wpływa tylko na to że gramy tą samą postacią co wcześniej, czy import ma również wpływ na rozwój wydarzeń w grze (konsekwencje podejmowanych wcześniej decyzji)?
Ma również wpływ na pewne wydarzenia. Nie dostajesz innej fabuły jako takiej, ale na przykład:
spoiler start
1. Wrex żyje jeżeli go nie zastrzeliłeś (domyślnie nie żyje).
2. Rada żyje (domyślnie nie ocaliłeś ich).
spoiler stop
Na taką odpowiedź liczyłem. Dziękuję.
Do tego sporo pierdółek - przychodzą maile od ludzi, z którymi miałeś do czynienia w jedynce, część z nich się napotyka i wspólnie wspomina przez chwilę dawne wydarzenia z jedynki itp.
Generalnie to są drobiazgi, ale jak pierwszy raz grałem w 2 na domyślnych ustawieniach, to zupełnie nie czułem jakby to była faktyczna kontynuacja :) Po prostu domyślne wybory zupełnie mi nie pasowały do tego co robiłem.
spoiler start
A jeden NIE drobiazg :D - w zależności od tego kogo ocaliłeś w 1, to w 2 będzie misja gdzie spotkasz Kaidana lub Ashley i parę dialogów będzie z nimi związanych.
spoiler stop
Raz jeszcze dziękuję za odpowiedzi. Zabieram się zaraz za grę w ME2 grając swoją starą dobrą postacią z części pierwszej.