Czesc mam taka sprawe ze mam laptopa msi ge63 ma on gtx1060 i i7 8750h i mam taki problem ze w grach mam malo fps np w minecraft mam tylko 130 a mysle ze na takie specyfikacje powinienem miec wiecej fps mam ustawione w panelu sterowania nvidia karte graficzna gtx 1060 na podstawową i ustawienia pod wydajnosc rowniez gram w fornite i tam mam po 130 fps na ustawieniach NAJNIŻSZYCH a jak sprawdzalem na yt to inni mieli po 300
PLS POMOCY
Zaktualizuj sterowniki do karty, ustaw w panelu Nvidia tryb zarządzania energią na "Preferuj maksymalną wydajność.
Po ci więcej klatek? 130 to bardzo duża wartość i płynny obraz.
Nie ma co tu majstrować, bo laptop sam potrafi zarządzać dobrze energią. Chyba że chcesz widzieć większe liczby na ekranie, kosztem potwornie grzejącego się komputera oraz mniejszej żywotności baterii.
To jeden z najczęściej powtarzanych mitów. Wszystko zależy od tego, jaki to laptop. Sprawa rozchodzi się tylko o cenę. Gwarantuję Ci, że przy takim Dream Machines X1080 Twój desktop się rozpłacze.
Gwarantuje ci ze oleje cieplym moczem kazdy laptop. Granie na nim to czysta mordega. Wole stary pc niz nowy laptop z najwyzszej polki.
Ach, więc teraz o komfort użytkowania chodzi... Zdaje się, że temat dotyczy wydajności i o to głównie mi chodziło, kiedy podawałem przykład. Kto Ci broni podpinać klawiaturę, myszkę i monitor pod laptopa? Ci, co dużo podróżują alternatywy dla gamingowych laptopów nie mają, a mój przykład udowadnia, że laptopy do gier się nadają.
Chodzi mi o caloksztalt. Kupno laptopa zrozumiem jak ktos duzo sie ze sprzetem musi przemieszczac. Ale zakup GAMINGOWEGO laptopa to szczyt glupoty.
"mam tylko 130"
Że co.
Optymalna ilość to stałe 60 FPS-ów. 130 klatek to jest aż za dużo - na co komu aż tyle?
Te fpsy to jakiś niezdrowy fetysz. Mam laptopa o takich samych parametrach (GTX 1060 w wersji 6 GB; do tego 16 GB RAM) i w grach w zupełności zadowala mnie 30 fps.
Jak lubisz jak gra Ci chrupie to spoko. Co prawda nie jestem jakimś zwolennikiem 120 czy 200hz, ale 30 fpsów to trochę bida. Autor to jakiś dzieciak co się nad cyferkami spuszcza, bo i tak mu te 300fpsów nic nie da przy jego odświeżaniu, a dwa, że to tylko minecraft, a nie jakiś fps gdzie owe cyferki faktycznie jakąś przewagę mogą dać w porównaniu z np. 30 fpsami. Zresztą kto kuźwa mówi plis, po za kilkulatkami.
Pomocy! Pomocy! Moje życie traci sens! Mam tylko 130 fps w Minecraft a inni mają 300! pliss pliss..
Pobierz MSI Afterburnera i sprawdź temperatury/zużycie procka i karty graficznej. Ciekawi mnie natomiast ile masz pamięci ram i czy jest to kość pojedyńcza, czy dwie w dual channel. Jeżeli to pierwsze, to spadek fps (wynikający z najprawdopodobniej małego zużycia GPU) jest dość oczywisty i normalny.
Można się jakoś z tobą skontaktować np messanger czy coś ?
Kiedyś w Call of Duty 2 w multiplayer grało się tylko i wyłącznie na 250 fps. Jak było mniej to słabiej się grało i nie można było wskakiwać na niektóre elementy na mapie. Ci, którzy grali wiedzą o co chodzi. Nie dziwię się, że w grach multi jak najwięcej fps oznacza lepsza rogrywkę.