Dzień dobry wszystkim.
Mam problem z moim Samsungiem Galaxy S3. Dotyczy on wysyłania i odbierania maila przez sieć. O ile przez WIFI wszystko hula, to po włączeniu przesyłania danych przez sieć (a wyłączeniu WIFI) , programy pocztowe (próbowałem 2) nie „mogą połaczyć się z serwerem”. Warto zaznaczyć, że mobilny Internet w przeglądarce normalnie, sprawnie działa. Wszystko Android 4.0
Czy może być tak, że mobilny internet wymaga ustawienia jakichś specjalnych portów? Na poprzednim telefonie z Androidem nie pamiętam jakichkolwiek kłopotów, a tu nie działa.
Przeszukiwałem już różne fora, oraz ustawienia telefonu. Spędziłem nad tym parę ładnych godzin i mam już naprawdę dość. A że mam ostatnio potwornie mało czasu, o pomoc proszę Was forumowicze. Czy ktos spotkał się z tamim problemem ?
Czy ktoś zna może rozwiązanie?
Wielkie dzięki.
Zadaj to pytanie swojemu dostawcy poczty. Jeżeli jest to np. gmail to powinieneś mieć gotowe ustawienia, jak masz pocztę w mniej popularnym miejscy to musisz sprawdzić jakie wymagania on daje.
Popularne problemy to fakt ze poczta wymaga obecnie uwierzytelnienia przez SSL, niektóre serwery maja niestandardowe porty. Musisz się dowiedzieć jaki to porty.
Druga uwaga to ustawiaj pocztę w standardzie IMAP a nie POP3
Rodzynek - ma problem z androidem.
/sorrki ale nie moglem sie powstrzymac.