Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: M4A1- możliwy wybór broni nie zależnie od frakcji? - Battlefield 3

21.07.2013 16:59
Mateusz16b
1
Mateusz16b
140
Rycerz

M4A1- możliwy wybór broni nie zależnie od frakcji? - Battlefield 3

Witam,

Bardzo proszę o wyjaśnienie nurtującego mnie problemu. A mianowicie: Czy wybór broni M4A1 jest zależny od frakcji po której się gra?

Nie wiem, czy to jest błąd u mnie. Gram technikiem i na battlelogu mam ustawione w ekwipunku jako broń główną M4A1. Zawsze zapisuje wybór w ekwipunku przed wyjściem z tej zakładki. Ilekroć gram po stronie USA to broń M4A1 mam domyślnie przypisaną i wszystko jest w porządku, ale w momencie kiedy jestem po stronie Rosjan to już nie mam tej broni i nie mogę jej zamienić będąc w Battelfield 3. Za to mam dostępną inna - SG 553 lub AKS 74U.

Po każdej grze po stronie Rosjan wchodząc do ekwipunku na battlelogu widzę jako domyślną broń główną SG 553 lub AKS 74U w zależności, której używałem podczas gry po stronie tej frakcji.

Proszę o wyjaśnienie mi tej sytuacji.
Pozdrawiam

21.07.2013 17:18
Pathlogan
2
odpowiedz
Pathlogan
63
Konsul

Możesz odblokować wersję "Zdobyczną" z tego co pamietam.

21.07.2013 17:19
Haitaish
3
odpowiedz
Haitaish
38
Night Hunter

Spróbuję to jakoś zrozumiale wyjaśnić bo zawsze ludzie mają z tym kłopoty ( w tym kiedyś i ja)
Na początku jakby "nie masz" żadnej broni, więc w czasie gry "dostajesz" wyposażenie zależne od frakcji ( USA M4A1,M9, SMAW). W miarę tego jak odblokowujesz bronie ( czy te dla klasy czy dla wszystkich) możesz je sobie wybrać zamiast tych domyślnych dla frakcji. Dowolny dostęp do nich(tzn. do tych domyślnych broni) otrzymasz po wbiciu pierwszej gwiazdki z daną klasą (czytaj: bronie dla frakcji są ostatnim odblokowaniem dla klasy :>).
Jeśli chcesz mieć dostęp do pistoletów bez względu na drużynę w jakiej jesteś ( USA/RU) musisz zdobyć 100 zabójstw z danym pistoletem (podstawową wersją bez dodatków).
No, ten tego... to tyle.

21.07.2013 18:58
Mateusz16b
👍
4
odpowiedz
Mateusz16b
140
Rycerz

Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia.

21.07.2013 19:00
HETRIX22
5
odpowiedz
HETRIX22
209
PLEBS

No to go zamknij.

Forum: M4A1- możliwy wybór broni nie zależnie od frakcji? - Battlefield 3