Witam. Zastanawiam się co będzie lepszym wyborem Lumia 620 czy 720. Wszelkie parametry przemawiają za 720.
Jednak nurtuje mnie jedna rzecz, czy 720 ( 4,3 cala ) będzie wyraźnie mniej komfortowa przy noszeniu jej w kieszeni od Lumi 620 (3,8 cala ). Gdy oba telefonu leża przy sobie Lumia 720 jest wyraźnie większa, chodź minimalnie cieńsza ( 2 mm ) jednak czy ma to jakieś większe znaczenie podczas noszenia jej w kieszeni ?
512 RAMu to nie brał bym niczego :/
Lumia 820 minimum!
Co do rozmiarów to zależy jakie masz łapy. Ja mam na tyle wielkie, że całego obejmę jedną dłonią. Ale jak masz takie łapki, że Ci się w dwóch nie zmieści no to kapa. No ale neta lepiej przegląda się na większych wyświetlaczach.
Także ja polecam większy 4,3!
Rozmiar to absolutnie kwestia przyzwyczajenia.
Kiedyś miałem nokię E75 i nie wyobrażałem sobie większego telefonu, później kupiłem 3,7' Motorolę Defy, teraz chodzę z 5' Nexusem 5 i mam wrażenie że mniej przeszkadza mi w spodniach niż Motorola, bo jest o połowę cieńszy.
Patrz na bebechy a nie gabaryty - serio. Telefon i tak układa się "przy nodze", i o ile nie jest absurdalnie gruby (lub NAPRAWDĘ wielki, vide Note 3), po prostu go nie czujesz.