Witam,
mam problemy z moim Livebox-em od tp, ponieważ co chwilę "zrywa mi internet" jakiś czas jest a za chwilę nie ma. No i w związku z tym postanowiłem zamienić mojego starego livebox-a na coś innego mam nadzieję że lepszego.
Kolega polecił mi Ruter TP-Link ale z tego co się zorientowałem to to że ten ruter aby działać tak samo jak livebox mu mieć jeszcze jakiś modem, czy coś takiego. O co tu dokładniej chodzi? Co polecacie jako zamiennika mojego livebox-a i czy to będzie dobrze współpracowało? Ponieważ nie wiem czy nie będą problemy z inicjacją takiego nowego urządzenia.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
Cinek.
Jeśli masz neta z TP to wystarczy kupić router który posiada wbudowany modem czyli router z adsl i zależy od Ciebie ile chcesz przeznaczyć na ten router do 200zl kupisz już z 2 antenkami wiec będziesz mieć zasięg w całym domu, jeśli mieszkasz w bloku/kamienicy itp to myślę ze wystarczy z jedna antena, oczywiście anteny potrzebne jeżeli korzystasz z laptopa bo tak to wystarczy po kablu puścić. Na pewno będzie dobrze współpracowało, polecam model TD-W8960N sam posiadam od kilkunastu miesięcy i jak na razie nie narzekam, sygnał jest w całym domu, cena 170-180zł