Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Licencje Windowsa

04.11.2013 11:26
Fett
1
Fett
246

Licencje Windowsa

W sumie mam głupie pytanie. Do tej pory nigdy nie spotkałem się z takim dylematem. Musze rozdysponować troszku publicznej kapusty. W budżecie znajduje się komputer. Oczywiście nie ma komputera bez systemu, a instalacja czegokolwiek niż Windows nie wchodzi w grę.

Oczywiście najtańszą opcją jest Windows w wersji Home. I taka w zupełności by wystarczyła. No tyle, że jak nazwa może sugerować 'home' - znaczy do użytku domowego? Czy wersja home może być służyć w instytucjach kultury, urzędach, szkołach, firmach itd. ?

nigdy tego nie ogarniałem :)

W zasadzie czym różnią się wersje windowsa ? (home, professional, ultimate...)

PS. mam na myśli Windowsa 7.

04.11.2013 11:32
2
odpowiedz
Choke
39
Lets do this!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows_7 Masz tabelkę czym się róznią poszczególne wersje.

04.11.2013 11:39
Rezor
3
odpowiedz
Rezor
146
NIN

Jak najbardziej możesz windowsa w wersji home zainstalować w instytucjach publicznych.

Różne wersje systemów różnią sie funkcjonalnością tj. bardziej zaawansowaną personalizacją systemu.
Np jeśli w danej instytucji masz wdrożoną politykę bezpieczeństwa, to zapomnij o cyklicznej zmianie hasła na windowsie w wersji home - po prostu ta funkcjonalność w tej wersji jest wyłączona.

04.11.2013 11:40
Browar Drinker
4
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Każdą edycję Windowsa 7 możesz używać do celów komercyjnych.

04.11.2013 11:51
Fett
5
odpowiedz
Fett
246

Dzięki za odpowiedzi :)

Np jeśli w danej instytucji masz wdrożoną politykę bezpieczeństwa
Paaneee... Tu jest Polska, tu trza będzie przeszkolenie zrobić z obsługi Internetu i Worda :P

Forum: Licencje Windowsa