Jadę dzisiaj pociągiem w dłuższą trasę i postanowiłem pooglądać sobie w tym czasie seriale. Wszystko wydawało się w porządku. W domu wszystko sprawdzone działa. a jednak w pociągu okazało się to kompletną klapą. po podpięciu słuchawek nie wiadamo dlaczego dzwięk jest jak ze studni. Słychać jakieś zakłócenia(takie jak w przypadku telewizji cyfrowej przy niewystarczającym sygnale). Na dodatek powiem, że w momencie odpięcia słuchawek dzwięk na głośnikach laptopa jest perfekcyjny(takie ogladanie niestety odpada)
Zmieniłem od razu kodeki na sld codek pack. problem nadal występuje. W tym momencie ściągam sterowniki do karty dziękowej ale to troche potrwa.
Macie pomysły co może być przyczyną?Dodam, żę brak włączonych jakichkolwiek efektów dziękowych typu echo itd
Komputer to ASUS U36jc
i5 8gb ram
win 7 64bit
Zepsute sluchawki albo uwalone gniazdo. Kodeki czy sterowniki nie maja nic do rzeczy, jesli na wbudowanych glosnikach jest dobrze - za oba wyjscia dzwieku odpowiada ta sama wbudowana karta dzwiekowa, na glosniki i sluchawki wychodzi dokladnie ten sam sygnal.
laptop jest nowy więc mała szansa na zepsute gniazdo.. chociaż kto wie
a słuchawki na 100% dobre bo testowałem je w telefonie komórkowym.